Γνώριζες ότι το ίντερνετ έχει τον Αγιό του;

Ο Αγιος Ισίδωρος της Σεβίλλης, επίσκοπος της πόλης στις αρχές του 7ου αιώνα, ονομάστηκε προστάτης Αγιος του διαδικτύου από το Βατικανό το 2001.
«Παντοδύναμε και αιώνιε Θεέ, που μας δημιούργησες κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν, προσευχόμαστε προς εσένα, με τη μεσολάβηση του Αγίου Ισιδώρου της Σεβίλλης, κατά τη διάρκεια της πλοήγησής μας στο διαδίκτυο να απευθυνόμαστε σε ό,τι είναι ευχάριστο σε εσένα και να αντιμετωπίζεις με φιλανθρωπία και υπομονή όλους εμάς που είμαστε συνδεδεμένοι». Αυτή είναι η προσευχή την οποία, από το 2001, πρέπει να λένε οι Καθολικοί προτού περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

Ο Αγιος Ισίδωρος της Σεβίλλης γεννήθηκε περί το έτος 556. Πέθανε το 636, ενώ ήταν θεολόγος και διετέλεσε επίσκοπος της Σεβίλλης.
Στον απόηχο της πτώσης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, προσπάθησε να αντιταχθεί στους πολιτισμούς που θεωρούνταν βάρβαροι και αντίθετοι με τη γνώση.
Γι’ αυτόν τον σκοπό επιχείρησε να συγκεντρώσει όλες τις γνώσεις και πληροφορίες εκείνης της εποχής, δημιουργώντας μία βάση δεδομένων.
Χώρισε μάλιστα τα δεδομένα που συνέλεξε σε 20 τόμους ανά κατηγορία. Μερικές από τις κατηγόριες ήταν η θεολογία, το δίκαιο, η κοσμολογία, οι φυσικές επιστήμες, η τέχνη, η ιστορία.
Το Τάγμα του Αγίου Ισιδώρου της Σεβίλλης πρότεινε στο Βατικανό ο Αγιος να γίνει ο προστάτης του Διαδικτύου, πρόταση που έγινε δεκτή το 2001 από τον τότε Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, ο οποίος απεβίωσε τέσσερα χρόνια αργότερα.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα