Για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικού εδάφους που κατακτά η Ρωσία χάνει 27 στρατιώτες – Ρεκόρ απωλειών το 2024
Αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με το πρώτο έτος της εισβολής και ξεπερνά σημαντικά τις απώλειες του 2023, όταν διεξαγόταν η μεγαλύτερη και φονικότερη μάχη του πολέμου στο Μπαχμούτ.
Το 2024 ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν μήνα με το μήνα, καθώς η γραμμή του μετώπου προχωρούσε σιγά-σιγά προς τα εμπρός με αποτέλεσμα η Ρωσία
Η πιο φονική μέρα για τον ρωσικό στρατό
Η 20η Φεβρουαρίου του 2024 ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τις ρωσικές δυνάμεις το 2024.
Μεταξύ των θυμάτων ήταν οι Αλντάρ Μπαϊρόφ, Ιγκόρ Μπάμπιτς και Οχούντζον Ρουστάμοφ, οι οποίοι ανήκαν στην 36η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων, όταν τέσσερις ουκρανικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς HIMARS έπληξαν ένα πεδίο εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Βολνοβάχα στο κατεχόμενο Ντονέτσκ.
Είχαν διαταχθεί να παραταχθούν για μια τελετή απονομής μεταλλίων. Εξήντα πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή τους Συνταγματάρχη Μουσάεφ. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Κατά τα δύο πρώτα χρόνια του πολέμου, το 2022 και το 2023, οι ρωσικές απώλειες ακολούθησαν ένα μοτίβο: σκληρές μάχες με υψηλές απώλειες εναλλάσσονταν με περιόδους σχετικής ηρεμίας.
Κατά το πρώτο έτος της εισβολής πλήρους κλίμακας, σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία έχασε τουλάχιστον 17.890 στρατιώτες.
Το 2023, ο αριθμός αυξήθηκε σε 37.633.
Το 2024, δεν υπήρξε περίοδος που να παρουσιάζει σημαντική μείωση των απωλειών.
Τον Αύγουστο του 2024, Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν από τα σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ. Μόνο από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους 1.226 Ρώσοι στρατιώτες.
Ωστόσο, οι μεγαλύτερες συνολικές απώλειες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αργής ρωσικής προέλασης στα ανατολικά μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2024, σύμφωνα με κορυφαίο στρατιωτικό αναλυτή των ΗΠΑ.
Συνολικά το 2024, σύμφωνα με το Institute for the Study of War, η Ρωσία κατέλαβε 4.168 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο που καταλαμβάνεται, σκοτώνονται 27 Ρώσοι στρατιώτες, και σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι τραυματίες.
Πώς οι απώλειες αλλάζουν την στρατολόγηση
Η Ρωσία έχει βρει τρόπους αναπλήρωσης των εξαντλημένων δυνάμεών της.
«Η ρωσική στρατολόγηση αυξήθηκε επίσης το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και ξεπέρασε τις ρωσικές απώλειες, επιτρέποντας στη Μόσχα να δημιουργήσει πρόσθετους σχηματισμούς», σημειώνει ο αναλυτής.
Η εφάπαξ πληρωμή για την υπογραφή ενός συμβολαίου του ρωσικού στρατού στην Ούφα είναι 34 φορές ο μέσος μισθός της περιοχής που είναι 67.575 ρούβλια.
Οι εφάπαξ πληρωμές σε στρατιώτες που υπογράφουν νέα συμβόλαια αυξήθηκαν σε τρεις ρωσικές περιφέρειες. Οι μισθοί μάχης για τους εθελοντές στρατιώτες είναι πέντε έως επτά φορές υψηλότεροι από τον μέσο μισθό στις περισσότερες περιοχές.
Το BBC κατατάσσει επίσης στους εθελοντές όσους υπέγραψαν για να αποφύγουν την ποινική δίωξη, κάτι που επιτράπηκε από τον νόμο το 2024.
Οι εθελοντές έχουν γίνει η ταχύτερα αυξανόμενη κατηγορία θυμάτων στους υπολογισμούς του BBC, αποτελώντας το ένα τέταρτο των θυμάτων που έχουμε εντοπιστεί.
Το 2023-2024, χιλιάδες εθελοντές που υπέγραψαν συμβόλαια με το Υπουργείο Άμυνας στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου μόλις 10-14 ημέρες αργότερα. Μια τέτοια ελάχιστη εκπαίδευση θα έχει μειώσει δραματικά τις πιθανότητες επιβίωσής τους, λένε οι ειδικοί.
Μια ρωσική δημοκρατία, το Μπασκορτοστάν, έχει τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων, με 4.836 επιβεβαιωμένους θανάτους. Οι περισσότεροι προέρχονταν από αγροτικές περιοχές και το 38% είχε πάει να πολεμήσει χωρίς στρατιωτική εμπειρία.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σοροί σημαντικού αριθμού στρατιωτών που σκοτώθηκαν τους τελευταίους μήνες ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη στο πεδίο της μάχης και η περισυλλογή τους αποτελεί κίνδυνο για τους στρατιώτες που υπηρετούν.
Ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών των ρωσικών δυνάμεων αυξάνεται σημαντικά, αν συμπεριληφθούν όσοι πολέμησαν εναντίον της Ουκρανίας ως μέρος των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Μια αξιολόγηση των νεκρολογιών και των αναφορών για την αναζήτηση μαχητών που έχουν χάσει την επαφή τους δείχνει ότι από 21.000 έως 23.500 άνθρωποι μπορεί να έχουν σκοτωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.
Αυτό θα ανέβαζε τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 185.000 έως 260.700 στρατιώτες.
Πηγή ertnews.gr
Το άρθρο Για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικού εδάφους που κατακτά η Ρωσία χάνει 27 στρατιώτες – Ρεκόρ απωλειών το 2024 εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Κ. Πιερρακάκης: Σημαντική μείωση της παραοικονομίας - Κατεύθυνση της ΔΕΘ η αφαίρεση βαρών από τη μεσαία τάξη
- ΡΑΑΕΥ: Τρεις νέες πιστοποιήσεις Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
- Jochen Mass: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Mercedes και νικητής στο Le Mans
- Aegean-Emirates partnership expands through loyalty programs
- Ισπανία: Στο τραπέζι η μείωση της εργάσιμης εβδομάδας
- Ποια είναι τα πράγματα που ανησυχούν περισσότερο τα παιδιά μας; – Οι 4 τρόποι για να τα βοηθήσουμε
- Όμιλος Metlen: Έρευνα για Τεχνητή Νοημοσύνη στην ενέργεια μέσω συνεργασίας της Avokado
- «Ορθολογικές αποφάσεις για αποτελεσματική διαχείριση δασικών πυρκαγιών, όχι απλή παράθεση αριθμών»
- Επίδομα κωφών και βαρήκοων: Αύριο αρχίζει η υποβολή αιτήσεων -Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ποσά και τους δικαιούχους
- Πιερρακάκης: Οχι στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ – Φορολογικά μετρα για τη μεσαία τάξη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimoprasion
- Τελευταία Νέα Dimoprasion
- Για κάθε χιλιόμετρο ουκρανικού εδάφους που κατακτά η Ρωσία χάνει 27 στρατιώτες – Ρεκόρ απωλειών το 2024
- Παρουσίαση εφαρμογής Kids Wallet
- Κατάργηση κλιμακίων στις χρεώσεις ρεύματος από την ΡΑΑΕΥ
- Θα μειωθεί η τιμή εισιτηρίου στα ταχύπλοα;
- Ο Χριστοδουλίδης στο Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης
- Choose Europe for Science: Πρόσκληση στους ξένους επιστήμονες να επιλέξουν την Ευρώπη
- Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο χρήσης βίας για την προσάρτηση της Γροιλανδίας
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
- Επενδύσεις για ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη
- Σ. Καλαφάτης: Νέα κουλτούρα επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Avokado: Η Startup της Metlen συνεργάζεται με το ΕΚ «Αθηνά» για την αξιοποίηση της AI στην ενέργεια
- Ν. Χριστοδουλίδης: Το «γιαβάς – γιαβάς» δεν βοηθά στο Κυπριακό
- Επίκαιρη Ν. Ηλιόπουλου σε Ν. Κεραμέως για την απόλυση του πρώην προέδρου του σωματείου μηχανοδηγών από την Hellenic Train
- Τέλος εποχής στην Berkshire του Γουόρεν Μπάφετ: Εξελέγη νέος CEO στη θέση του βετεράνου επενδυτή
- Με αριθμό ρεκορ 115 εγγραφών yachts ξεκίνησε το 10ο επετειακό Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο
- Πιερρακάκης: «Δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ» – Στο τραπέζι ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη
- Eteron για αγορά εργασίας: Η ανάκτηση των αποδοχών στην Ελλάδα είναι μικρότερη του 1/3 από το 2011
- Πιερρακάκης: Τέλος στα σενάρια για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πρώτης κατοικίας
- ΕΕ: Πακέτο 500 εκατ. ευρώ για την επιστημονική έρευνα
- Ένταση στην Πολυτεχνειούπολη με κουκουλοφόρους – Τραυματίστηκε υπάλληλος του κυλικείου