Επεισόδια σε σχολεία λόγω μάσκας: Τσακωμοί, απουσίες και αμφισβήτηση από μερίδα γονέων

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από ορισμένα σχολεία με γονείς που εξέφρασαν αντιρρήσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Περιστατικά με γονείς που διαφωνούν με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές καταγράφηκαν σήμερα, Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων.
Μερίδα των γονέων, επικαλούμενοι διάφορα επιχειρήματα, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας, ενώ στα παιδιά τους δεν επετράπη η είσοδος στα σχολεία

τους.
Υπενθυμίζεται ότι χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Σε περίπτωση που μαθητής δεν φοράει μάσκα, θα λαμβάνει απουσία καθώς δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην τάξη.
Έδιωξαν παιδιά από δημοτικό σχολείο στην Πάτρα γιατί δεν φορούσαν μάσκα
Εκτός σχολείου έμειναν τέσσερα παιδιά στο 55ο Δημοτικό της Πάτρας καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν να φορέσουν μάσκα, όπως μετέδωσε το pelop.gr. Οι γονείς διαμήνυσαν μάλιστα ότι θα συνεχίσουν αυτή την τακτική.
«Δεν τα δεχθήκαν τα παιδιά και μας είπαν να περάσουμε αργότερα για να πάρουμε τα βιβλία. Στερούν την πρώτη μέρα του σχολείου και τον Αγιασμό από τα παιδιά. Αυτό έγινε λόγω της μάσκας. Και εμείς και αξιόλογοι επιστήμονες έχουμε πει πως είμαστε αντίθετοι. Εμείς θα συνεχίσουμε και αύριο και μεθαύριο το ίδιο» δήλωσε ένας πατέρας έξω από το δημοτικό σχολείο.
Εκτός σχολείου μαθήτρια χωρίς μάσκα στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, μια μαθήτρια αποχώρησε από το σχολείο καθώς ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να εξέλθει και να πάρει απουσία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού, όπως μετέδωσε το grtimes.gr.
Τσακωμός on camera μεταξύ μητέρας – γιου για τη μάσκα
Στο ίδιο σχολείο στη Θεσσαλονίκη, ο φακός κατέγραψε τον τσακωμό μιας μητέρας με τον γιο της ο οποίος δέχτηκε να φορέσει μάσκα.
Η μητέρα του υποστήριξε ότι η μάσκα θα προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, πριν μπει στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.
Πατέρας μαθητών εξέφρασε διαφωνία για τη μάσκα: «Το πολύ-πολύ να μην πάνε για έναν χρόνο σχολείο»
Στη Θεσσαλονίκη, ένας πατέρας μίλησε στην τηλεόραση, εξηγώντας ότι το σχολείο δεν επέτρεψε την είσοδο στα παιδιά του επειδή δεν φορούσαν μάσκα.
«Δεν τους άφησαν να μπουν» δήλωσε, προσθέτοντας ότι και υπάρχουν και άλλοι γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά να φορούν μάσκες.
Ο γονέας φάνηκε να αμφισβητεί την ύπαρξη πανδημίας, σημειώνοντας ότι «εάν υπήρχε πανδημία, θα έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω».
Ερωτηθείς για την πανδημία του κορονοϊού, ο ίδιος παρατήρησε ότι «εάν υπήρχε πανδημία, θα έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω».
Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θα επιμείνει στην απόφασή του εφόσον μάλιστα προβλέπεται πως τα παιδιά θα παίρνουν απουσίες, απάντησε: «Το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο».
Μητέρα πέντε παιδιών: Δεν ξέρω εάν θα τα πάω στο σχολείο
Τους προβληματισμούς της για τη χρήση μάσκας εξέφρασε και μια μητέρα πέντε παιδιών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Μιλώντας έξω από το σχολείο στην Κυψέλη, η γυναίκα είπε ότι «δεν ξέρω εάν θα τα πάω (σ.σ. τα παιδιά) στο σχολείο ή όχι» ενώ αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο είναι υποχρεωτική η μάσκα;».
«Ποιες είναι οι μελέτες ότι οι μάσκες δεν θα προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στα παιδιά; Εφόσον η ιατρική κοινότητα μια λέει μια έτσι και μια αλλιώς» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μια πλευρά που δεν βγαίνει στα κανάλια».
«Οι ίδιοι που μέχρι προχτές μας λέγαν “όχι μάσκα” γενικώς, αλλά μόνο οι νοσούντες και το ειδικό προσωπικό, τώρα μας λένε υποχρεωτικά (μάσκα) και για τα παιδιά από 4 χρονών, ενώ ο ΠΟΥ βγαίνει και λέει ότι μέχρι 12 χρονών όχι μάσκα κι από 12 έως 18 χρονών συνίσταται η μάσκα. Εμείς γιατί κάνουμε κάτι διαφορετικό;».
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα