ΕΟΔΥ: Εντός του Απριλίου η κλιμάκωση του κορονοϊού στην Ελλάδα

Για κλιμάκωση του κορονοϊού στην Ελλάδα εντός του Απριλίου προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρυθμό εξάπλωσης της επιδημίας.
«Αναμένεται με όρους επιδημιολογικούς, με όρους επιστημονικούς, να κλιμακωθεί η επιδημία, γ’’ αυτό θα είναι σκληρός μήνας και για εμάς ο Απρίλιος» προειδοποίησε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».
Και πρόσθεσε: «Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης,

πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας, ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα».
Όσον αφορά τη λίστα των κρουσμάτων, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 99, ο κ. Παναγιωτακόπουλος διευκρίνισε τα εξής:
«Η λίστα με τα κρούσματα είναι συγκεκριμένη, προστίθενται συνέχεια καινούργια ονόματα. Μπορεί τα εκτιμώμενα κρούσματα να είναι περισσότερα. Σε καμία περίπτωση όμως, και αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω, δεν έχει γίνει απόκρυψη κρουσμάτων. Ο αριθμός είναι αυτός ο οποίος δίνεται επισήμως από τον ΕΟΔΥ».
Ξεκαθάρισε δε, ότι ο Covid-2019 «δεν είναι φονικός», καθώς «φονικός ιός είναι ο ιός της ευλογιάς που είχε 90% θνητότητα».
«Αυτός ο ιός έχει θνητότητα 2-3% με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν είναι φονικός ιός. Οι περισσότεροι οι οποίοι θα νοσήσουν θα αναπτύξουν συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος ή ακόμα και τίποτα, το 70-80% θα είναι έτσι. Το 20% όμως θα αναπτύξει σοβαρότερα συμπτώματα, κάποιοι εξ αυτών θα κάνουν πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαριά πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαρύτατη πνευμονία θα διασωληνωθούν, κάποιοι θα καταλήξουν» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά.
Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα
Το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 99.
Παράλληλα, η χώρα «μετράει» και τον πρώτο νεκρό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα