Ενα μετά το άλλο κλείνουν τα περίπτερα στην Αθήνα

Το 2011 τα περίπτερα στην Αθήνα ήταν 931. Ο Δήμος Αθηναίων, αφού κατέγραψε εκείνα που είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, προχώρησε στην απομάκρυνση 331 παλιών περιπτέρων, τα κουφάρια των οποίων μόνο εμπόδια προκαλούσαν στους πεζούς και υποβάθμιση στην εικόνα της πρωτεύουσας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έδωσε το πράσινο φως στη Δημοτική Αρχή, ώστε να προχωρήσει

στο επόμενο βήμα. Στη ρύθμιση του τοπίου των περιπτέρων στην Αθήνα καταργήθηκαν οριστικά 323 θέσεις και διατηρήθηκαν 104, με κριτήριο τους κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, την ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την εμπορικότητα των δρόμων.
Στην 1η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 128 θέσεις περιπτέρων, ενώ διατηρούνται 43, στη 2η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 43, στην 3η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 8, στην 4η Δημοτική Κοινότητα 21, στην 5η Δημοτική Κοινότητα 22, στην 6η Δημοτική Κοινότητα 62, ενώ στην 7η Δημοτική Κοινότητα, αν και το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση όλων των θέσεων περιπτέρων που έχουν μείνει κενά, ο δήμος Αθηναίων λόγω των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, διατηρεί 12 θέσεις περίπτερων και καταργεί 39.

Keywords
Τυχαία Θέματα