Εκθεση Θεοχαράκη στις Βρυξέλλες

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00, θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης. Ζωγραφική Οδύσσεια», με επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά έργα κυρίως της τελευταίας του δουλειάς. Πρόκειται για έργα που αποπνέουν το φως και την αίσθηση της Ελλάδας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού

Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ο Ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο επιμελητής της έκθεσης, Τάκης Μαυρωτάς και ο ζωγράφος, Βασίλης Θεοχαράκης.


Ο ιστορικός τέχνης Claudio Strinati, τέως έφορος των Μουσείων της Ρώμης, στο κείμενό του στον ομότιτλο κατάλογο της έκθεσης, επισημαίνει: «Ο Θεοχαράκης είναι λάτρης του σχεδίου και της ακρίβειάς του. Οχι όμως με την έννοια της ακριβούς αναπαράστασης της πραγματικότητας, αλλά της αρμονικής κατανομής των μερών του πίνακα, ο οποίος πρέπει να φαίνεται ως ένα τέλειο σύμπαν, όπου οι φόρμες και τα χρώματα καθρεφτίζονται οι μεν στα δε, ώστε να αποδώσουν στο θεατή το οπτικό συναίσθημα του ζωγράφου τη στιγμή που παίρνει τη θέση του μπροστά στον κόσμο που επιθυμεί να απεικονίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα