Δραματική φυγάδευση πρόωρων νεογνών από τη Γάζα στην Αίγυπτο

Μικροσκοπικά, τέσσερα από τα 31 πρόωρα βρέφη που χωράνε σε μια κούνια αλλά και τα υπόλοιπα βρέφη δίνουν μάχη για τη ζωή τους με τον πρόωρο ερχομό τους στη ζωή. Τα καρτελάκια αναγνώρισης τους κρέμονταν χαλαρά γύρω από τους αστραγάλους τους, δίνοντας έμφαση στα μικρά τους άκρα.Οι γιατροί προετοιμάζουν τα πρόωρα μωρά για μεταφορά στην Αίγυπτο αφού εκκενώθηκαν από το νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας σε νοσοκομείο στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023. (AP Photo/Fatima Shbair)

Πρόκειται

για είκοσι οκτώ μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα στο πολιορκημένο Νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας, μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο, όπου οι γονείς και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ελπίζουν να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται για να μεγαλώσουν.

Στο ενδιάμεσο χρόνο μέχρι τα πρόωρα μωρά να βρουν σωτηρία στην Αίγυπτο, μέσω της διάβασης στη Ράφα τη Δευτέρα, νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο στα σύνορα της πόλης!

Οι άμαχοι μάχονται για τη ζωή τους

Το νοσοκομείο τελείωσε από προμήθειες και καύσιμα και η τελευταία του γεννήτρια ¨δούλεψ娴 πριν από δέκα ημέρες. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι περισσότεροι από 250 ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ή τραυματίες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο συγκρότημα.

Τραυματισμένο Παλαιστίνιο αγόρι μεταφέρθηκε την περασμένη Δευτέρα, στο Νοσοκομείο Nasser μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Khan Younis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας,

Το Ισραήλ μάχεται τη Χαμάς κοντά σε άλλο νοσοκομείο της Γάζας που φιλοξενεί χιλιάδες ανθρώπους

Οι γιατροί προετοιμάζουν τα πρόωρα μωρά για μεταφορά στην Αίγυπτο αφού εκκενώθηκαν από το νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας σε νοσοκομείο στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023. (AP Photo/Fatima Shbair)

Κατά τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), που δημοσιοποίησαν βίντεο, φαίνονται ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με διακριτικά της Χαμάς μαζί με όπλα, σε μια ιατρική ντουλάπα στο κέντρο μαγνητικής τομογραφίας του Νοσοκομείου al-Shifa στη Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Σίφα πριν από μέρες, λέγοντας ότι είχε στοιχεία ότι οι μαχητές της Χαμάς έχτισαν ένα διοικητήριο κάτω από το νοσοκομείο, έναν ισχυρισμό που το προσωπικό του νοσοκομείου και η Χαμάς αρνούνται.

Οι γιατροί προετοιμάζουν τα πρόωρα μωρά για μεταφορά στην Αίγυπτο αφού εκκενώθηκαν από το νοσοκομείο Shifa στην πόλη της Γάζας σε νοσοκομείο στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023. (AP Photo/Fatima Shbair)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οργάνωσε την εκκένωση των 31 μωρών από τη Σίφα την Κυριακή.

Το άρθρο Δραματική φυγάδευση πρόωρων νεογνών από τη Γάζα στην Αίγυπτο εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
dramatiki-fygadefsi-prooron-neognon-apo-ti-gaza-stin-aigypto.htm
Τυχαία Θέματα