Χριστούγεννα: Πιθανή άρση απαγόρευσης 21:00 με 5:00

Τί θα γίνει με εκκλησίες, κομμωτήρια, λιανεμπόριο

Σε νέες ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας τις επόμενες ημέρες προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Απαντήσεις για το πως θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας και lockdown, επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται

πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως παραμένουν κλειστά σχολεία, εστιατόρια, καφέ και χώροι διασκέδασης τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου.
Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα
Με άξονα την ασφάλεια θα γίνει ο εορτασμός των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.
«Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Ελληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».
«Παράθυρο» για κυκλοφορία μετά τις 9 Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε απαντήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα οι πολίτες να κυκλοφορούν και μετά τις 9 το βράδυ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η συγκεκριμένη εξαίρεση αναμένεται να εξεταστεί το επόμενο διάστημα και αφορά στην ουσία τέσσερις ημέρες.
«Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Να σημειωθεί πως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι παρατείνεται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.
Τί θα γίνει με εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο
Ειδικά για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Ειδικά για τις εκκλησίες μας στην περίοδο των γιορτών, θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο» και συνέχισε: «Σημειώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα έως και τις 8 Ιανουαρίου λειτουργούν τα καταστήματα εποχικών ειδών. Θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 μέχρι 20:30 καθημερινά και για την μετάβαση σε αυτά απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή «2», ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση. Εντός των καταστημάτων θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.
Εχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε.
Ας ξεπεράσουμε την κόπωση και ας παραμερίσουμε τον εφησυχασμό έτσι ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να νικήσουμε οριστικά τον κορονοϊό τους επόμενους μήνες.
Μαζί με τα φετινά, διαφορετικά Χριστούγεννα, έρχεται και η ελπίδα που φέρνει η επιστήμη, σε ολόκληρο τον κόσμο, με ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.
Ας φροντίσουμε με την συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας χρόνο που θα μας φέρει πιο κοντά στην οριστική έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση».
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα