Μπεκενμπάουερ: Το αντίο σε έναν αληθινό θρύλο

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο παίκτης που διαμόρφωσε το γερμανικό ποδόσφαιρο όσο κανένας άλλος, επηρεάζοντας επίσης το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, π «Der Kaiser», όπως τον αποκαλούσαν, πέθανε σε ηλικία 78 ετών την Κυριακή.

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί για την απώλεια του θρυλικού Κάιζερ. Η απαράμιλλη ευελιξία του, οι χαριτωμένες μετακινήσεις μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, ο άψογος έλεγχος της μπάλας και το οραματικό στυλ αναμόρφωσαν τον τρόπο που παιζόταν το ποδόσφαιρο στην εποχή του. Οι ηγετικές του ιδιότητες έλαμψαν

καθώς ήταν αρχηγός στην εθνική ομάδα και τη Μπάγερν Μονάχου κατά τις πιο επιτυχημένες περιόδους τους και συνέχισαν να λάμπουν στην προπονητική του καριέρα. Η κληρονομιά του Μπεκενμπάουερ ως ενός από τους μεγάλους όλων των εποχών του ποδοσφαίρου είναι αδιαμφισβήτητη.
Αντίο σε έναν αληθινό θρύλο», είπε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

“Είχε αποσυρθεί από τα κοινά εδώ και πολύ καιρό, ο θάνατος του γιου του Στέφαν (46) το 2015 και οι φήμες για διαφθορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 τον επηρέασαν. Επιπλέον, ο Μπεκενμπάουερ αποκλείστηκε από τη FIFA για 90 ημέρες αφού φέρεται να αρνήθηκε να συνεργαστεί με έρευνες για την εξαγορά ψήφων για την επιλογή των χώρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (Ρωσία) και 2022 (Κατάρ). Η ποινή ανεστάλη όταν συμφώνησε στην έρευνα.

Εγινε παγκοσμίως γνωστός ως “Kaiser” (“αυτοκράτορας” στα γερμανικά), ένα παρατσούκλι που πιστωνόταν πάντα στις επιδόσεις και την ηγετική του παρουσία στο γήπεδο.
Ωστόσο, η προέλευση του παρατσούκλι είναι ακόμα πιο παλιά, όπως αναφέρει σχετικά σήμερα, η εφημερίδα της Βραζιλίας «O’ Globo»

Στην πραγματικότητα, αυτό που πραγματικά επηρέασε την «επιλογή» γι αυτό το παρατσούκλι ήταν η φυσική ομοιότητα του νεαρού τότε παίκτη με έναν πρώην Γερμανό αυτοκράτορα: τον Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας. Παρατσούκλι που πάντως καθιερώθηκε λόγω του «χαρακτήρα» του στο γήπεδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», λόγω του ταλέντου του με την μπάλα, το προηγούμενο παρατσούκλι του, ακόμα κατά την παιδική/εφηβική του ηλικία, ήταν «Βραζιλιάνος», που δόθηκε από τους γείτονες στον νεαρό-τότε-Φραντς (γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου 1945), σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία η Βραζιλία κέρδισε τα δύο πρώτα της Παγκόσμια Κύπελλα, το 1958 και το 1962.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είναι ένας από τους τρεις μόνο στον κόσμο του ποδοσφαίρου που έχει σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως παίκτης και, χρόνια αργότερα, ως προπονητής. Κατόρθωμα που έχουν πετύχει επίσης ο Βραζιλιάνος Μάριο Ζάγκαλο, ο οποίος πέθανε την περασμένη Παρασκευή (5/1), σε ηλικία 92 ετών, και ο Γάλλος Ντιντιέ Ντεσάμπ.”

Το άρθρο Μπεκενμπάουερ: Το αντίο σε έναν αληθινό θρύλο εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
bekenbaouer-to-antio-se-enan-alithino-thrylo.htm
Τυχαία Θέματα