Αποζημίωση για τους γονείς του 11χρονου Μάριου

Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά σε παρόμοια υπόθεση το Δημόσιο καλείται να αποζημιώσει τους γονείς του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.
Αποζημίωση που φτάνει τα 500.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους γονείς του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.
Με την απόφαση – σταθμό το Δημόσιο καλείται για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά σε παρόμοιο περιστατικό, να καταβάλλει την αποζημίωση καθώς, σύμφωνα

με το δικαστήριο, η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα σε μία περιοχή όπου η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως αναφέρει το enikos.gr, για την απόφασή του έλαβε υπόψιν ότι ο Μάριος Σαλούκος: απεβίωσε εντελώς αναίτια και απρόκλητα κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής από πυροβολισμό εξωσχολικού δράστη, δεύτερον το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας αυτού κατά τον χρόνο του θανάτου του (11 χρόνων), τρίτον τη βαρύτητα του πταίσματος των αρμόδιων οργάνων του Δημοσίου και ιδίως το γεγονός ότι το ένδικο περιστατικό αποτέλεσε το επισφράγισμα μίας μακρόχρονης περιόδου έξαρσης της εγκληματικότητας στην επίμαχη περιοχή.
Έτσι, υποχρεώνει το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει συνολικά 260.000 ευρώ στους γονείς, 80.000 ευρώ στη 13χρονη αδελφή του και από 50.000 ευρώ στις δύο γιαγιάδες και στον παππού του.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στις 8 Ιουνίου του 2017, στην οποία συμμετείχαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου, αλλά και οι συγγενείς τους.
Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, διασωληνομένο, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου περίπου μία ώρα μετά κατέληξε. Από τη νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από βολίδα όπλου που του είχε προκαλέσει οστική βλάβη στον εγκέφαλο.
Πηγή Sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα