Απόψε η ψηφοφορία για το ν/σ «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»
10:50 9/7/2020
- Πηγή: Dimoprasion
Το έντονο ενδιαφέρον των βουλευτών – και από πλευράς αριθμού εγγεγραμμένων ομιλητών – συγκεντρώνει το νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία απόψε.
Συνολικά έχουν ζητήσει το λόγο 124 βουλευτές, ενώ έχουν ήδη ανέβει στο βήμα οι επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί σήμερα με τις ομιλίες και άλλων αρχηγών κομμάτων, ενόψει και των ονομαστικών ψηφοφοριών που έχουν ζητήσει ο
«Βάζουμε απλά κανόνες, ούτε απαγορεύουμε ούτε περιστέλλουμε» τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιδεικνύουμε έμπρακτα μηδενική ανοχή σε Ρουβίκωνες και κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες». Όπως σημείωσε, «την ταλαιπωρία στοχεύουμε, όχι την πορεία. Την υπερβολή, την κατάχρηση, τη βία και την ανομία περιορίζουμε, όχι τη διαμαρτυρία. Θωρακίζουμε την ουσία της άποψης, σε βάρος της ανεξέλεγκτης εντύπωσης».
Ως βουλευτής και δημότης Αθηνών σας συγχαίρω διότι κόβετε τον γόρδιο δεσμό της ταλαιπωρίας των καταταλαιπωρημένων δημοτών, κατοίκων, επαγγελματιών και περαστικών, είπε η Φωτεινή Πιπιλή.
Ένα χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει με ένα συμβολικό τρόπο να αποδείξει ότι είναι μια ακροδεξιά κυβέρνηση, διότι φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα της κοινωνίας μας, είπε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Στο θέμα της ευθύνης του άρθρου 13 (Ο οργανωτής δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετάσχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση), ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας είπε ότι ο υπουργός πρέπει να το επανεξετάσει. Για το ίδιο θέμα, και μιλώντας – όπως είπε – νομικά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Αθανασίου παρατήρησε ότι υπάρχει πλαίσιο στον αστικό κώδικα για την ενοχή εξ αποζημιώσεως (από δικοπραξία). Σημείωσε δε, ότι η αυξημένη ευθύνη του οργανωτή θα μπορούσε να ήταν «εις ολόκληρον ευθύνη μαζί με τους δράστες» οι οποίοι θα προξενούσαν ζημίες.
Την κατάθεση τροπολογίας από το ΚΙΝΑΛ, σε περίπτωση που δεν αλλάξει η κυβέρνηση τη διάταξη περί αστικής ευθύνης του διοργανωτή προανήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος, Κ. Σκανδαλίδης ενώ αργότερα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το κόμμα του να ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία για καταψήφιση της διάταξης.
Σε σχολιασμό όσων ειπώθηκαν για τις χιλιάδες κινητοποιήσεις, ως απόδειξη διαταραχής της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου, προέβη στην ομιλία της η βουλευτής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα: «Εάν δεν γίνονταν όλες αυτές οι χιλιάδες κινητοποιήσεις τα πράγματα θα ήταν ακριβώς όπως είναι σήμερα;» ρώτησε η κα Παπαρήγα φέροντας ως παράδειγμα την προσωπική διαφορά στη συνταξιοδότηση. «Κερδήθηκε χρόνος στο να μην παρθούν καινούργια μέτρα; Μα, βεβαίως αυτές οι κινητοποιήσεις οφείλουν να διαταράσσουν την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. Γιατί μέσα σε αυτήν την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου δεν υπάρχει ενιαίο συμφέρον. Άλλα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και άλλα της εργασίας, άλλα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στην κοινωνικοοικονομική ζωή και άλλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης των βιοπαλαιστών, αυτοαπασχολούμενων, στην πόλη και στην ύπαιθρο. Τα συμφέροντα είναι ταξικά και επομένως, εάν η κοινωνική, η οικονομική και κατά συνέπεια, η πολιτική ζωή μείνουν αδιατάρακτες και σταθερές, τότε ο λαός, όχι μόνο θα συνεχίσει να έχει τα προβλήματα που έχει, αλλά θα περάσει σε φάση ακόμα πιο μεγάλης σχετικής ή και απόλυτης εξαθλίωσης» είπε η κα Παπαρήγα.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου και την «αποπομπή του διχαστικού υπουργού» που το εισηγήθηκε, ζήτησε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, η οποία εκτίμησε ότι η κυβέρνηση απαγορεύει τις «συναθροίσεις» ενόψει επερχόμενων λαϊκών κινητοποιήσεων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
ψηφοφορία, ψηφοφορία, συριζα, ΚΚΕ, αθηνα, βουλη, αποσυρση, φωτογραφια, απε-μπε, σταση εργασιας, αποσυρση αυτοκινητων 2011, νεα κυβερνηση, βαρουφακης, αλεκα παπαρηγα, βουλευτες, βημα, θεμα, πλαισιο, ρωτησε, σωκρατης, απε, αποζημιωση, απλα, βελοπουλος, ειπε, υπαρχει, ευθυνη, ζωη, ζωης, ιδιο, ομιλια, κεγκερογλου, κυβερνηση, κομμα, λογο, ουσια, προβληματα, σακοραφα, σοφια, ταλαιπωρια, φαμελλος, χρονος, δικαιωματα, υπουργειο, βεβαιως
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Νέο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα από τη Eurolife FFH
- Μεγάλος Περίπατος: Ποιες νέες παρεμβάσεις έρχονται τις επόμενες εβδομάδες
- Reuters: Με αυξημένο κίνδυνο για κορονοιό φέρεται πως συνδέονται μια κατηγορία αντιόξινων φαρμάκων
- Ποιοι και πώς θα έχουν έκπτωση 2% στον φόρο εισοδήματος φέτος
- Δεν έγινε κάτι λάθος
- Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεχωριστή ευκαιρία για την Ελλάδα»
- Τρεις νέες υπηρεσίες ΔΕΗ για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.
- Κ. Χατζηδάκης: Βαθύ πολιτικό θέμα οι καταγγελίες Καλογρίτσα
- Ισχυρό αποτύπωμα συγκλίσεων στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις - Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimoprasion

- Τελευταία Νέα Dimoprasion
- Απόψε η ψηφοφορία για το ν/σ «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις»
- Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεχωριστή ευκαιρία για την Ελλάδα»
- Εξήντα δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας
- Οι τρεις υποψήφιοι για επικεφαλής του Eurogroup
- ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για την ετήσια άδεια των εργαζομένων
- Αλβανία: Επιδείνωση εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού
- ΟΗΕ: Η πανδημία Covid-19 προκάλεσε αύξηση του λαθρεμπορίου μασκών, αντισηπτικών και ιατρικών προϊόντων
- Προειδοποίηση ΕΟΦ για το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου
- Αλ. Τσίπρας στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ύφεση»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Κλειδάριθμο για το Taxisnet μέσω βιντεοκλήσης
- Παραγωγικός μετασχηματισμός και εξαγωγές
- Λαγκάρντ: «Δεν θα πόνταρα τα πάντα στην 18η Ιουλίου»
- Ένα μικρότερο χειριστήριο για το Xbox, αλλά το ίδιο ικανό με τα άλλα
- Αποκλειστικό: To metaforespress.gr παρουσιάζει το σχέδιο Log – Attica του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Επίκεντρο ο Ελαιώνας
- Παπαθανάσης: Δεν σκεφτόμαστε να απαγορεύσουμε τα πανηγύρια
- ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για την ετήσια άδεια των εργαζομένων - Σε πλήρη και εκ περιτροπής εργασία
- Νέο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα από τη Eurolife FFH
- Ντακότα Τζόνσον, Λίαμ Νίσον και αξεπέραστος Ρόμπερτ Μίτσαμ
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πλήγμα στη Δημοκρατία το να ποινικοποιείται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία