Απολογισμός του κ. Γιάννου Γραμματίδη με την ολοκλήρωση της θητείας τους ως μεταβατικός Προέδρος του ΟΣΕ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γραμματίδης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την εμπιστοσύνη του και την εξαιρετική συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του, ενώ παρέδωσε στον κ. Σταϊκούρα αναλυτικό υπόμνημα με τον πλήρη απολογισμό του έργου της προεδρίας του.
Ο κ. Γραμματίδης σημείωσε ότι από τον Απρίλιο 2024 μέχρι σήμερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε 17 συνεδριάσεις υπό την Προεδρία του, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του Οργανισμού για τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επιλύοντας με 121 αποφάσεις του τόσο χρόνια όσο και επείγοντα προβλήματα. Μέσω αυτών των αποφάσεων επιτεύχθηκε η απεμπλοκή τελματωμένων έργων κατασκευών και ασφάλειας, ενώ -για πρώτη φορά- εισήχθησαν θεσμοί και διαδικασίες απαραίτητες για την ορθολογική λειτουργία τού Οργανισμού.
Απολογισμός του κ. Γιάννου Γραμματίδη με την ολοκλήρωση της θητείας τους ως μεταβατικός Προέδρος του ΟΣΕΠιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων έργων και πρωτοβουλιών, ο κ. Γραμματίδης ανέφερε ότι συστήθηκαν:
Ομάδα Εργασίας για την ανάπτυξη κι εμπέδωση κουλτούρας ασφάλειας στον ΟργανισμόΕπιτροπή Ελέγχου σε επίπεδο ανώτατης βαθμίδας που ήδη καταγράφει τις υφιστάμενες διαδικασίες κάθε φύσηςΕπιτροπή Αξιολόγησης των μελών του Διοικητικού ΣυμβουλίουΕπιτροπή ΑποδοχώνΕπιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής ΕυθύνηςΕπιτροπή Εταιρικής ΔιακυβέρνησηςΔιεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος με δύο Υπηρεσίες, Πρασίνου & Περιβάλλοντος, με αντικείμενα τους καθαρισμούς αυτοφυούς βλάστησης πέριξ των γραμμών και κοπής δένδρων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και την βελτίωση τού περιβαλλοντικού του αποτυπώματοςΣτον απολογισμό του, ο κ. Γραμματίδης στάθηκε επίσης στο ότι η διοίκηση υιοθέτησε θεσμοθετημένα την εφαρμογή αρχών ESG, την προσαρμογή του Οργανισμού στις αρχές και τις διαδικασίες της NIS2, την ασφάλιση του Οργανισμού για κινδύνους κυβερνοεπίθεσης, την κατάρτιση προγράμματος παρουσίασης αρχών και διαδικασιών ασφάλειας στα σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των περιοχών από όπου περνά ο σιδηρόδρομος, την ενίσχυση σιδηροδρομικών μουσείων της χώρας και την συντήρηση τροχαίου μουσειακού υλικού και περίτεχνων σιδηροδρομικών σταθμών, την ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας με την επωνυμία «Πολιτιστικός Σιδηρόδρομος ΑΜΚΕ», με σκοπό την συμβολή του Οργανισμού στην αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων του Οργανισμού (π.χ. Σταθμός Πελοποννήσου, Λεύκα, παλιός ΣΣ Θεσσαλονίκης), την διάσωση, συντήρηση και προβολή μουσειακού υλικού τού Οργανισμού (π.χ. τροχαίου υλικού, εργαλείων κλπ) και την διατήρηση και διάδοση τής σιδηροδρομικής παράδοσης και κληρονομιάς και, τέλος την επαναλειτουργία του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα και του Μουτζούρη στο Πήλιο.
Επιπλέον, ο κ. Γραμματίδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία των διαγωνισμών για την εγκατάσταση 95 Αυτόματων Σιδηροδρομικών Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) εξασφαλίζοντας από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έκτακτο κονδύλι 25 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ότι στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Οργανισμού διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους για την λήψη διδακτικής τεχνογνωσίας και μέσων, καθώς και στο ότι υπέβαλλε στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών εμπεριστατωμένη πρόταση για την ίδρυση Σιδηροδρομικής Αστυνομίας.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, τόσο για το έργο εξωστρέφειας τού ΟΣΕ πού επιτέλεσε, όσο και κύρια για το ότι δέχθηκε να αναλάβει την Προεδρεία τού ΟΣΕ κάτω από δύσκολες συνθήκες για τον Οργανισμό.
Τέλος, ο κ. Γραμματίδης συναντήθηκε με το σύνολο των εργαζομένων στον ΟΣΕ στο κέντρο διοίκησης τού Οργανισμού και τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και την εξαιρετική συνεργασία τους, τονίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή τους στην αποκατάσταση του κύρους του Οργανισμού και στην προσπάθεια εμπέδωσης εύλογου και βάσιμου αισθήματος ασφάλειας για τον σιδηρόδρομο στην ελληνική κοινωνία.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του, ο κ. Γραμματίδης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για εμένα αποτέλεσε μεγάλη τιμή το να ηγηθώ του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ενός εμβληματικού Οργανισμού της χώρας μας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπου η αξιοπιστία και το κύρος του ΟΣΕ είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Σε αυτούς τους έξι μήνες, μαζί με τους συνεργάτες μου και με τον κ. Τερεζάκη, εργαστήκαμε μεθοδικά και πετύχαμε την αποστολή μας, που ήταν να βάλουμε ξανά τον Οργανισμό σε ράγες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού με βιώσιμους όρους, αλλά και να αποκαταστήσουμε σταδιακά τη φήμη του και την αξιοπιστία του και να διευκολύνουμε τη μετάβασή του.
Το άρθρο Απολογισμός του κ. Γιάννου Γραμματίδη με την ολοκλήρωση της θητείας τους ως μεταβατικός Προέδρος του ΟΣΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Aγροτικό ρεύμα: 10ετής ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με μηδενικό επιτόκιο
- Το νέο Μεσοπρόθεσμο και η ανησυχητική πρόβλεψη της δαπάνης για συντάξεις
- Οικογένεια Αγούδημου: Άλλαξε χέρια το ημιτελές ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο (pics)
- Το Ισραήλ απαγορεύει την εισόδο του Γκουτέρες στη χώρα – Persona non grata
- Χαμενεΐ: «Να χαθεί από εδώ» η Δύση
- ΟΔΔΗΧ – Έκδοση τρίμηνων έντοκων: Στο 2,84% έπεσε η απόδοση
- UBS: Πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν – Πού θα φτάσουν οι τιμές πετρελαίου και χρυσού
- Renault 4: Επιτέλους πρώτες εικόνες και video του νέου Κατρέλ
- Δημογραφικό: Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
- Πόλεμος ή γεωπολιτικό “παιχνίδι” στη Μέση Ανατολή;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimoprasion
- Τελευταία Νέα Dimoprasion
- Απολογισμός του κ. Γιάννου Γραμματίδη με την ολοκλήρωση της θητείας τους ως μεταβατικός Προέδρος του ΟΣΕ
- Συνάντηση ΕΛΛΕΤ και ΔΙΚΤΥΟΥ για ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ με Δημάρχους Κυκλάδων
- «Ροσσινιάδα»στο Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή: Τα παιδιά θα αγαπήσουν την όπερα
- ΤτΕ: Διακήρυξη Διαγωνισμού Supply, installation and commissioning of one 3D depth-measuring device for use in coin minting
- Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο
- Συνεχίζουν τις απειλές Ισραήλ και Ιράν
- Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό
- Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο
- Ο S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Το νέο Μεσοπρόθεσμο και η ανησυχητική πρόβλεψη της δαπάνης για συντάξεις
- Σουηδία: Πυροβολισμοί ακούστηκαν χθες το βράδυ κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ
- Ισραήλ: Ο γγ του ΟΗΕ Γκουτέρες κηρύχθηκε "ανεπιθύμητο πρόσωπο" στη χώρα
- Placement Εθνικής: Διαφωνία ΤΧΣ- JP Morgan για την τιμή διάθεσης
- Παρέμειναν «παγωμένα» τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων τον Αύγουστο
- RND: Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα ολυμπιακά ακίνητα
- Αναπόφευκτη η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο - Αυξάνονται οι πιέσεις
- Αγροτικό ρεύμα: Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ για τη ρύθμιση οφειλών