Απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την περασμένη Δευτέρα τον Ελληνα πρέσβη στη Ρωσία, Αντρέα Φρυγανά, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη «συμμετρική» απάντηση στις μη φιλικές ενέργειες που ελήφθησαν από την Αθήνα προς Ρώσους πολίτες και διπλωμάτες.
Η ανακοίνωση που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:
«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο

Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».
Αμέσως μετά από την κίνηση αυτή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα σχετικά με τη «συμμετρική» απάντηση της Μόσχας στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών, πρόσθεσε πηγή κοντά στην κυβέρνηση, μιλώντας τη Δευτέρα στο Sputnik.
Οι ελληνικές αρχές θεωρούν τα αντίποινα της Ρωσίας στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών ως επαρκή, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Ρωσία απέλασε δύο Ελληνες, διπλωματικούς υπαλλήλους, και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε έναν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ρωσία απελαύνει τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελλάδας στη Μόσχα και έναν υπάλληλο, υπεύθυνο για τις υπηρεσίες επικοινωνίας της πρεσβείας. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία του Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ελληνα υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου θεωρείται ένας από τους στενότερους ανθρώπους του Κοτζιά.
«Η απαγόρευση εισόδου στον Σακελλαρίου είναι απευθείας μήνυμα στον Κοτζιά. Ωστόσο, πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος. Τέτοιες αποφάσεις, ειδικά αποφάσεις σχετικά με τις σχέσεις χωρών όπως η Ελλάδα και η Ρωσία, δε λαμβάνονται στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών», κατέληξε η πηγή.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα