Αναβλήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: «Ψάχνουν» νέα ώρα με πιθανό και το σενάριο της οριστικής ακύρωσης

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οδήγησαν σε ακύρωση της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να έχουν επίσημο τετ-α-τετ στη 1:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το οποίο όμως αναβλήθηκε – ακυρώθηκε λόγω των εσω-πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ.
Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται αξιωματούχοι της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να διερευνηθεί το

ενδεχόμενο ορισμού νέας συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ντόναλντ Τραμπ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες επρόκειτο να έχουν επίσημο τετ-α-τετ στη 1:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, οι εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με την έναρξη επίσημης έρευνας με στόχο την αποπομπή του Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα, οδήγησαν σε αναβολή / ακύρωση του προγραμματισμένου ραντεβού.
Πλέον, οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να οριστεί νέα συνάντηση, πιθανόν το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα).
Ωστόσο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, καθώς όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι – ακόμη και αυτό της οριστικής ακύρωσης του τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ηγετών.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα