Ανασχηματισμός: Ηχηρές αποχωρήσεις και νέα πρόσωπα

Αρκετές αλλαγές φέρνει στο υπουργικό συμβούλιο ο ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός. Οι ηχηρές αποχωρήσεις και τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.
Δύο ηχηρές αποχωρήσεις, μετακίνηση πρωτοκλασάτων υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια και είσοδο νέων προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο έφερε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.
Οπως

ανακοινώθηκε λοιπόν, εκτός κυβέρνησης είναι πλέον ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρώην, πλέον, υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προτείνεται για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Τη θέση του κ. Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Εσωτερικών παίρνει ο Μάκης Βορίδης, ενώ του κ. Βρούτση ο Κωστής Χατζηδάκης. Τους οποίους αντικαθιστούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος οι Σπήλιος Λιβανός και Κώστας Σκρέκας.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, που μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός.
Η μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναλαμβάνει υφυπουργός Τουρισμού, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στη θέση του.
Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Τα νέα πρόσωπα
Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση εκτός από τον κ. Λιβανό, είναι οι υφυπουργοί:
* Παιδείας: Ζέττα Μακρή και Αγγελος Συρίγος.
* Εργασίας: Μαρία Συρεγγέλα.
* Περιβάλλοντος: Γιώργος Αμυράς.
* Πολιτισμού: Νικόλας Γιατρομανωλάκης.
* Δικαιοσύνης: Γιώργος Κώτσηρας.
* Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης): Σταύρος Καλαφάτης.
Επίσης, οι υφυπουργοί:
* Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Γιώργος Στύλιος.
* Ναυτιλίας: Κώστας Κατσαφάδος.
* Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Οικονόμου.
* Και Μετανάστευσης και Ασύλου: Σοφία Βούλτεψη.
Οι αποχωρήσεις υφυπουργών
Παράλληλα, από την κυβέρνηση αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και οι υφυπουργοί:
Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και Εσωτερικών, Θεόδωρος Καράογλου (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης).
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα