Αναφορές για συμφωνία ΗΠΑ και Ταλιμπάν για απόσυρση στρατιωτών από το Αφγανιστάν

Οι ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά ανταρτών στο Αφγανιστάν από το 2001. Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ αμερικανών αντιπροσώπων και εκπροσώπων των Ταλιμπάν ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία και οι Ταλιμπάν, κατά την τελευταία ημέρα του πέμπτου γύρου διαβουλεύσεων στη Ντόχα, συμφώνησαν σε προσχέδιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας και απομάκρυνσης αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν, όπως μετέδωσε το TOLOnews

επικαλούμενο πηγές.
Το Μέσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αναφέροντας μόνο ότι το έγγραφο είναι γραμμένο στα αγγλικά και στη γλώσσα Παστό.
Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι Ταλιμπάν συμφώνησαν να κόψουν δεσμούς με κάθε τρομοκρατική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένης της αλ-Κάιντα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα εναντίον τους.
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές, δεν επετεύχθη συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των ξένων στρατιωτών. Οπως αναφέρει, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για τον νέο γύρο συνομιλιών στο άμεσο μέλλον.
Ετσι, το χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα είναι άγνωστο, αλλά αναμένεται ότι οι δύο βάσεις θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν.
Οι ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν και άλλων ομάδων στο Αφγανιστάν από το 2001. Πρόκειται για την μακροβιότερη στρατιωτική διαμάχη στην οποία έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ. Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ταλιμπάν στη Ντόχα ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, Ζαλμάι Χαλιλτζάντ, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν παραγωγικές.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα