Άγνωστα συμπτώματα του κορονοϊού αποκάλυψε Γερμανός γιατρός – Ποια είναι

Νέα συμπτώματα του κορονοϊού που παρατηρήθηκαν στα δύο τρίτα των ασθενών, αποκάλυψε Γερμανός γιατρός.
Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και, πλέον, η Ευρώπη είναι το επίκεντρο του νέου ιού. Από την αρχή της πανδημίας, οι επιδημιολόγοι έχουν ενημερώσει για τα συμπτώματα, ωστόσο, τώρα, ένας Γερμανός γιατρός επισημαίνει ότι έχουν παρατηρηθεί νέα συμπτώματα σε ασθενείς, συμπληρωματικά με τα όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι

στιγμής.
Ποια είναι τα νέα συμπτώματα του κορονοϊού
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον γνωστό Γερμανό ιολόγο Χέντρικ Στρέεκ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης, τα νέα συμπτώματα είναι τα εξής:
* Απώλεια όσφρησης
* Απώλεια γεύσης
Ο γνωστός γιατρός μίλησε για τον κορονοϊό COVID-19 σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και, μάλιστα, όπως επισήμανε, τα συμπτώματα αυτά τα εμφάνισαν τα δύο τρίτα των ασθενών και διήρκεσαν αρκετές ημέρες.
Ο Γερμανός γιατρός τόνισε, επίσης, ότι το σύμπτωμα της διάρροιας παρατηρήθηκε στο 30% των ασθενών.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζει ήπια συμπτώματα.
Ποια είναι τα γνωστά, μέχρι σήμερα, συμπτώματα του κορονοϊού
Μέχρι σήμερα, τα συμπτώματα που γνωρίζουμε για τον ιό είναι: πυρετός, πονόλαιμος, ξηρός βήχας, δύσπνοια, πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις, κόπωση, κεφαλαλγία και, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σπανίως διάρροια.
Ο Γερμανός γιατρός εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι ο νέος κορονοϊός είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον SARS-1, αλλά εξαπλώνεται πιο γρήγορα.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα