Prodexpo: «Φρένο» στη ζήτηση εγχώριων και ξένων επενδυτών για ακίνητα

«Φρένο» στη ζήτηση εγχώριων και ξένων επενδυτών για ακίνητα ανέφερε ο Νικόλαος Βαρδαμάτος, διευθύνων σύμβουλος της Quant, στο 21ο Συνέδριο της Prodexpo που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την περασμένη εβδομάδα.
Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια σταθερή και όχι πτωτική κατάσταση, η οποία ίσως ξεπεραστεί από την επόμενη χρονιά. Η ανάπτυξη του e-commerce θα καθορίσει τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες στην κτηματαγορά, όσο και για τα ξενοδοχεία που παραμένουν, παρά την πτώση του τουρισμού, ελκυστική επένδυση, ιδίως για ξένους επενδυτές. Κατέληξε, δε, ότι και στις δύο κατηγορίες,

το κέρδος και τα οφέλη θα έρθουν σε βάθος χρόνου».
Ο Βασίλης Καρακουλάκης, Πρόεδρος ΔΣ του FDL Group υποστήριξε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά προς το παρόν δεν αντέχουν τις τόσες πιέσεις, ειδικά όταν υπάρχει… εικοσαπλασιασμός της ζήτησης.
Η τάση είναι φανερά προς την κατεύθυνση του e-commerce και πλέον οι εταιρίες προετοιμάζονται καλύτερα, ωστόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε την αντοχή σε τόσο μεγάλη ζήτηση. Έχουν γίνει ετοιμασίες και πλέον η κατεύθυνση είναι προς εξυπηρέτηση των πελατών και στην ανάπτυξη των αποθηκών, παρά πλέον φυσικούς χώρους που θα πουλάνε τα προϊόντα τους.


Κατά τον ίδιο ‘’δεν θα μπορεί να υπάρξει μέλλον χωρίς επενδύσεις στα logistics’’, καθώς είναι φαινόμενο που ήρθε για να μείνει και χρειάζονται αυτοματισμοί γιατί όσο μεγάλες και να είναι οι αποθήκες δεν θα αντέξουν χωρίς μηχανοργάνωση και αυτοματοποίηση. ‘’Οι επενδύσεις σε ηλεκτρικά μέσα και αυτοκίνητα είναι εκεί που θα πρέπει να εστιάσει ο κλάδος’’ κατέληξε το στέλεχος του FDL Group.
Νέο μοντέλο εργασίας
Ένα παράδειγμα γρήγορης μετάβασης σε άλλο μοντέλο εργασίας λόγω της πανδημίας, έδωσε η Kρύστα Πετροπούλου, Member of Adv. Board of RICS Greece, Director, CREM Asset Management, OTE Group, αναφερόμενη στον ΟΤΕ, 13.000 εργαζόμενοι του οποίου δουλεύουν πλέον από το σπίτι, σε ποσοστό 80%, την ώρα που παλαιότερα μόνο 2500 χιλιάδες υπάλληλοι του οργανισμού μπορούσαν να εργάζονται εκτός γραφείου.
Για την ίδια, η τηλεργασία ήταν κάτι που αναφέρονταν εκτεταμένα ως πιθανότητα και παλιότερα στον όμιλο, φέτος, ωστόσο, υποχρεωτικά επιβλήθηκε, με την παραγωγικότητα των εργαζομένων να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Παρολαυτά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα αν θα συνεχίσει και στο μέλλον.
Η κ. Πετροπούλου έδωσε, επιπρόσθετα, στοιχεία και για την ανακαίνιση του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ, όπου 40.000 τετραγωνικά εργασιακών χώρων μετατρέπονται πλέον σε ευέλικτους, ανοικτούς χώρους εργασίας, οι οποίοι θα μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τις ανάγκες και να μειώνουν ή να αυξάνουν αντίστοιχα τις θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, στο νέο πλάνο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χώροι συνεργασίας, πολύ ανεπτυγμένη τεχνολογία για άμεση συνεργασία με όσους βρίσκονται με άλλους χώρους, αλλά και στόχευση και την κατά Well πιστοποίηση του κτιρίου, με χαρακτηριστικά όπως κλιματισμός με νωπό αέρα, άριστος εξαερισμός και φυσικό φως, σωστή ακουστική κ.ά.
Χορηγός επικοινωνίας: www.dimoprasion.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα