«Missing Alert App»: Νέα καινοτόμα εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων

Από μία ομάδα νέων ανθρώπων, που είχαν οι ίδιοι βίωμα εξαφάνισης στην οικογένειά τους, ξεκίνησε η ιδέα του Missing Alert app στον διαγωνισμό καινοτομίας της COSMOTE Hackathon. Η εταιρεία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του App, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Χαμόγελου του Παιδιού σε θέματα εξαφανίσεων.
H νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Missing Alert App, που βοηθά στον

ταχύτερο εντοπισμό των εξαφανισμένων ατόμων στην χώρα μας, είναι από σήμερα διαθέσιμη για το κοινό. Η προηγμένη εφαρμογή, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα – παιδιά καθώς και ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης – διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.
Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους -αρχικά- μέσω του Google Play, οι χρήστες μπορούν:
* Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.
* Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.
* Να κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης, απόστασης από τους ίδιους).
* Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.
* Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα