Covid-19:: Πάνω από 209.000 οι νεκροί παγκοσμίως, ξεπέρασαν τα 3 εκατ. τα κρούσματα

Πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό είχαν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη, εκ των οποίων σχεδόν το 80% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση ανακοινώσεις επίσημων πηγών ως χθες Δευτέρα στις 23:50 (ώρα Ελλάδας).
Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πρακτορείο δείχνουν πως έχουν καταγραφεί 3.003.344 κρούσματα μόλυνσης και 209.338 θάνατοι. Η ήπειρος που πλήττεται περισσότερο είναι η Ευρώπη, με 1.393.779 κρούσματα και 126.223 θανάτους, ενώ οι ΗΠΑ

είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα και επίσης αυτή όπου η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα.
Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί και ανακοινωθεί δεν αποτελεί πάντως παρά κλάσμα του πραγματικού, καθώς πολλές χώρες υποβάλλουν σε εξετάσεις μόνο τους πιο σοβαρά ασθενείς. Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα κρούσματα σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, είχε καταλήξει νωρίτερα χθες το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με βάση τη δική του καταμέτρηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλοι 1.303 θάνατοι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, όπου τα κρούσματα μόλυνσης έχουν πλέον φθάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Σχεδόν το ένα τέταρτο των 210.000 θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ. Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη θρηνεί πλέον 56.144 νεκρούς.
Κατά 163 αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Γερμανία ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19, από 110 το αμέσως προηγούμενο, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, θεσμός ειδικευμένος στις μολυσματικές ασθένειες. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οδεύει πλέον να ξεπεράσει το φράγμα των 6.000, καθώς έχει φθάσει τους 5.913. Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.144 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να ανέρχεται σε 156.337, σύμφωνα πάντα με την καταμέτρηση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του τελευταίου 24ώρου είναι επίσης υψηλότερος από αυτόν που καταγραφόταν το προηγούμενο (1.018).
Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα κρούσματα σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, είχε καταλήξει νωρίτερα χθες το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με βάση τη δική του καταμέτρηση.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα