Capital Link Webinar: «The New Corporate Governance Landscape in Greece – Challenges and Opportunities»

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4706/2020 εισάγει μια εκτεταμένη μεταρρύθμιση στις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και αναμένεται να διαδραματίσει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω της συμμετοχής των μετόχων και της εταιρικής λογοδοσίας. Το νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύει για όλες τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, περιλαμβάνει νέα

κριτήρια αξιολόγησης για τα μέλη του Δ.Σ. (πολιτική καταλληλότητας), δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών (NED) και εισάγει ποσόστωση 25% για την πολυμορφία των φύλων -υποχρέωση εκπροσώπησης ανά φύλο στα Δ.Σ.
Καθώς οι ορθές πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τον αναπτυσσόμενο τομέα των κεφαλαίων ESG, το Webinar θα αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές ενσωματώνουν τα κριτήρια αυτά στην διαδικασία υλοποίησης επενδύσεων. Επίσης, θα συζητηθούν οι προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές εταιρείες βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, υπό την εποπτεία του ενισχυμένου ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Συντονιστής:
* κα. Νατάσα Μαρτσέκη, NED Club of Greece – Board Member and Founding Member – Cepal Hellas Financial Services – Non Executive Director, BOD Member
Keynote speaker:
* Δρ. Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
«Tο νέο πλαίσιο Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα και ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς»
Ομιλητές:
* κ. Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, Partner – Alexiou & Kosmopoulos Law Firm
«Οι κύριες αλλαγές που φέρνει ο νέος Νόμος 4706/2020 για τις Ελληνικές επιχειρήσεις»
* κα. Cristina Ungureanu, Head of Corporate Governance – Eurizon Capital
«Η Εταιρική Διακυβέρνηση υπό το πρίσμα των Ευρωπαίων επενδυτών»
* κ. Αλέξανδρος Μαγκλάρας, General Manager – CIO – Triton Asset Management
«Ο νέος Νόμος Εταιρικής Διακυβέρνησης από την οπτική των Ελλήνων επενδυτών – προκλήσεις και ευκαιρίες για τις Ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις»
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής – Εγγραφή: http://webinars.capitallink.com/2020/new-governance/
Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 2020
10.00 πμ Νέα Υόρκη – 3.00 μμ Λονδίνο – 5.00 μμ Αθήνα

Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα