7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας – Κάνε τώρα την εγγραφή σου

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Ανοιξης, τον 7ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διεξάγεται την Κυριακή 18 Μαρτίου, από το Δήμο της Αθήνας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων άρχισε.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ανοίξει και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα των 3 χιλιομέτρων μπορούν να εγγραφούν

στις λίστες που είναι ανοιχτές στα Γυμναστήρια και τα Κολυμβητήρια του ΟΠΑΝΔΑ.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 3 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2008 και μεγαλύτεροι).
Κόστος συμμετοχής: 5 Ευρώ/άτομο και 20 Ευρώ/άτομο, ενισχυμένο.
Οικογενειακό/4 άτομα: 15 Ευρώ.
Παραλαβή αριθμού: Το Κέντρο Εγγραφών της Διοργάνωσης από όπου όλοι οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό συμμετοχής στον Αγώνα θα φιλοξενηθεί στον χώρο του ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19, 106 75 Αθήνα).
Ολες οι λεπτομέρειες στο www.athinahalfmarathon.gr.
Ο Εθνικός Κήπος κρύβει μυστικά
Ενα καινούριο πιλοτικό πρόγραμμα εγκαινίασε ο Δήμος Αθηναίων, στο οποίο μαθητές από πέντε δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας εξερευνούν τον Εθνικό Κήπο, ανακαλύπτουν τα μυστικά του και δημιουργούν μέσα από αυτή την εμπειρία τους έναν οδηγό-εργαλείο για κάθε σχολική ομάδα, αλλά και για τους επισκέπτες, που θα θελήσουν να μάθουν «Τα μυστικά του Κήπου».
Ο Εθνικός Κήπος, οριοθετήθηκε το αρχικά το 1836, σε μια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, από τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων Φρίντριχ φον Γκέρτνερ και άρχισε να κατασκευάζεται το 1839 υπό την προσωπική επίβλεψη της Βασίλισσας Αμαλίας, με εντολή της οποίας φυτεύτηκαν 15.000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα, καθώς επίσης και με αυτοφυή είδη, που μεταφέρθηκαν από το Σούνιο και την Εύβοια. Σήμερα ο Εθνικός Κήπος εκτείνεται σε έκταση τα 158 στρεμμάτων, φιλοξενώντας σημαντικά φυτικά μνημεία, όπως οι Ουασιγκτώνιες που συγκροτούν τη μνημειώδη δενδροστοιχία της κεντρικής εισόδου, αλλά αποτελώντας και το φυτώριο για δέντρα που καλλιεργούμε σήμερα στην Ελλάδα όπως ο ευκάλυπτος, η πιπεριά, ο χειμώνανθος, η καζουαρίνα, η ποϊνσέτια, ο στεφανώτης, η μαντεβίλλα κ.α.
Αυτές κι άλλες πολλές ιστορίες θα ανακαλύψουν οι μαθητές, με τη συνδρομή του τμήματος Εθνικού Κήπου του Δήμου Αθηναίων και των δασκάλων τους, μέσα από μια σειρά τακτικών επισκέψεων, αλλά και σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι νεαροί ερευνητές θα αποτυπώσουν «Τα Μυστικά του Κήπου» με ποικίλους τρόπους, μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός έντυπου οδηγού για τον Εθνικό Κήπο, ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα έργα τους θα εκτεθούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα