Υμνοι Κυριάκου για την κυπριακή έξοδο από το Μνημόνιο

Υμνοι Κυριάκου για την κυπριακή έξοδο από το Μνημόνιο19.04.2019ΝΔ

Το εγκώμιο του Νίκου Αναστασιάδη για την έξοδο της Κύπρου από το Μνημόνιο έπλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

...κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη Λευκωσία, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.,

υπήρξε μια γενική συμφωνία και συνεννόηση από όλα τα κόμματα και έγιναν οι μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ χθες έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ως ο επόμενος πρωθυπουργός. «Είμαι σίγουρος πως πολύ σύντομα τα ηνία της χώρας θα είναι στα δικά σου χέρια για μια καλύτερη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη» ήταν το καλωσόρισμα του κ. Νεοφύτου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως με την παρουσία του στη Μεγαλόνησο θέλει να επιβεβαιώσει τους άρρηκτους δεσμούς των δύο χωρών.

«Η Κύπρος πέτυχε αυτό που εμείς δεν έχουμε πετύχει στην Ελλάδα, δηλαδή να μπορέσει να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά, πετυχαίνοντας γρήγορα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του 4%. Αυτός είναι ο στόχος της Ν.Δ. Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης με υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας» ήταν το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος έχει, πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια, επικαλεστεί το κυπριακό παράδειγμα για να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και να οριοθετήσει τις διαχωριστικές γραμμές της Ν.Δ. από την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο της Λευκωσίας, σε πάνελ με θέμα «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη γραμμή της προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί τις συμφωνίες και στη συνέχεια, αφού η χώρα ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα επαναδιαπραγματευτεί τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με 10 Eλληνες φοιτητές σε πανεπιστήμια της Κύπρου, στο πλαίσιο δράσης του κέντρου καινοτομίας της Microsoft, και τάχθηκε υπέρ της όσμωσης ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων, ενώ κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα