«Βόμβα» από Μπαχτσελί με αίτημα πρόωρων εκλογών

«Βόμβα» από Μπαχτσελί με αίτημα πρόωρων εκλογών18.04.2018Παρασκήνιο

Ενα νέο μέτωπο άνοιξε για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και μάλιστα, εκεί που δεν το περίμενε-, καθώς, την ώρα που εκείνος «έπαιζε» τον μεσολαβητή ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις για τη Συρία...

...ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP), ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών!

Ο ηγέτης των εθνικιστών βγήκε από τα... δεξιά στον «σουλτάνο», λέγοντας ότι η Τουρκία, που βρίσκεται στο επίκεντρο «οικονομικών και πολιτικών

επιχειρήσεων εις βάρος της», δεν μπορεί να αντέξει έως τις προγραμματισμένες εκλογές.

Πρότεινε μάλιστα τη διεξαγωγή τους στις 26 Αυγούστου 2018, 14 μήνες πριν από την ολοκλήρωση της προεδρικής θητείας και τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου. «Η εκλογή προέδρου στις 26 Αυγούστου είναι η πιο λογική και ορθή απόφαση για να προχωρήσουμε» είπε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, που υποστηρίζει μεν τον Τούρκο πρόεδρο, συχνά πυκνά όμως τον εγκαλεί για τη... μετριοπαθή στάση του σε εθνικά ζητήματα.

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, φαίνεται ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες και διεμήνυσε στον Μπαχτσελί ότι οποιεσδήποτε «συνταγματικές αλλαγές (σ.σ.: που ενισχύουν την εξουσία του) θα εφαρμοστούν πλήρως στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2019».
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων θα εξετάσουν το αίτημα του επικεφαλής του MHP, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα κατ' ιδίαν με τον Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα