Βιντεοσκοπούσε κρυφά τη 18χρονη!

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει η φοιτήτρια είχε εγκαταστήσει εν αγνοία της κρυμμένη κάμερα

Πρωταγωνίστρια… ενός ιδιωτικού «Big Brother» φαίνεται πως είχε γίνει μια 18χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει είχε εγκαταστήσει εν αγνοία της κρυφή κάμερα.

Η κοπέλα, με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, είχε νοικιάσει το ανακαινισμένο διαμέρισμα σε πολύ καλή κατάσταση και τιμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το διαμέρισμα ήταν περασμένο στα ακίνητα που ενοικιάζονται με τη διαδικασία της βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω της πλατφόρμας Airbnb, στο Booking, αλλά και το site του ιδιοκτήτη, μαζί με άλλα διαμερίσματα και βίλες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη.

Αν και φιλοδοξούσε να νοικιάζει το διαμέρισμα για λίγες ημέρες, τελικά το νοίκιασε στη φοιτήτρια για έναν χρόνο. Στο υπνοδωμάτιο υπήρχε ένα κρεβάτι, μια μεγάλη τηλεόραση, ένα ανοικτό ντους και μία κάμερα. Κατά… διαβολική σύμπτωση, η κάμερα εστίαζε στο κρεβάτι και το ανοιχτό ντους, και άρα ήταν σε θέση να καταγράφει προσωπικές στιγμές της κοπέλας.

Μέσα σε μικρό διάστημα, τον Νοέμβριο του 2019, η 18χρονη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια λευκή συσκευή στο ταβάνι της κρεβατοκάμαρας που είχε κατεύθυνση προς το κρεβάτι. Ο ιδιοκτήτης την καθησύχαζε, διαβεβαιώνοντάς την πως επρόκειτο για ένα απενεργοποιημένο σύστημα συναγερμού.

Ομως, ύστερα από δύο μήνες παραμονής στο διαμέρισμα, η φοιτήτρια διαπίστωσε ότι μέσα στη συγκεκριμένη συσκευή που «έβλεπε» προς το κρεβάτι της αναβόσβηνε κατά διαστήματα ένα κόκκινο λαμπάκι, που της προκάλεσε υποψίες. Τότε απευθύνθηκε στον θείο της, που γνωρίζει από ηλεκτρονικές συσκευές, ο οποίος διαπίστωσε πως επρόκειτο για κάμερα, και αμέσως μετά κατήγγειλε τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία. Η μητέρα και η θεία της φοιτήτριας ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος παραδέχτηκε σε επίμονες ερωτήσεις τους ότι είναι συσκευή κάμερας, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν συνδεδεμένη και πως είχε τοποθετηθεί για να παρακολουθεί τη μητέρα του που έμενε παλαιότερα στο διαμέρισμα.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια σχεδόν πέντε χρόνια μετά την καταγγελία και εκδικάστηκε προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση του απορρήτου της προφορικής συνομιλίας και των επικοινωνιών. Πάντως, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 26 μηνών, με τριετή αναστολή.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η φοιτήτρια εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο κατηγορούμενος την κατέγραφε, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι υλικό με προσωπικές στιγμές της μπορεί να έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Οπως ανέφερε η μάρτυρας, της έκανε εντύπωση πως κατά τη διαμονή της στο διαμέρισμα δεχόταν από τον ιδιοκτήτη επισκέψεις, ενώ ζητούσε να μάθει πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Επίσης, επικοινωνούσε μαζί της τηλεφωνικά για να τη ρωτήσει ποιες μέρες και ώρες θα βρίσκεται στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βιντεοσκοπούσε, 18χρονη,vinteoskopouse, 18chroni