Το υπουργείο Παιδείας... οχυρώνεται!

Το υπουργείο Παιδείας... οχυρώνεται!06.12.2017Ρεπορτάζ

Με πολλαπλές γραμμές «άμυνας» επιχειρείται να θωρακιστεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να «αποκρούει» τις αυξανόμενες «επιθέσεις» των διαδηλωτών.

Διαχρονικά το υπουργείο αποτελεί «μαγνήτη»

κινητοποιήσεων και η αποφυγή τους ήταν το βασικό σκεπτικό της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά από τη Μητροπόλεως στο Μαρούσι.

Από το 2007 έως σήμερα το κτιριακό συγκρότημα έχει δεχτεί πολλαπλές ενισχύσεις στην περίμετρο ασφαλείας του. Η αρχική, χαμηλή γκαραζόπορτα εδώ και χρόνια έχει αντικατασταθεί από μια πανύψηλη, συρόμενη είσοδο, που διαρκώς ενισχύεται. Μόλις προχθές τα κάγκελα στο πάνω μέρος της καλύφθηκαν με λαμαρίνα για να μην επιτρέπουν στις μολότοφ να περνούν.

Τον τελευταίο καιρό και με την ανοχή της ηγεσίας απέναντι σε διαδηλωτές οι επιθέσεις κατά του κτιρίου του υπουργείου έχουν αυξηθεί. Προχθές έπεσαν μολότοφ μέσα στο προαύλιο και τα σημάδια που άφησαν είναι εμφανή. Πριν από λίγο καιρό αστυνομικοί των ΜΑΤ με δυσκολία απώθησαν φοιτητές από τη γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου, αποτρέποντας την εισβολή.

Από χθες επικρατεί οργασμός εργασιών, καθώς συνεργείο εργολάβου έχει εγκατασταθεί στο προαύλιο του υπουργείου και κόβει σιδερένιους σωλήνες για να ορθώσει μία επιπλέον σειρά κάγκελα στο τοιχίο του μικρού ελαιώνα, που βρίσκεται απέναντι από την περίφραξη του υπουργείου Παιδείας, από όπου μπορούν πιθανοί «εισβολείς» να φτάσουν στην πίσω είσοδο που επικοινωνεί με την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Παράλληλα, με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν τα υπεράριθμα και άναρχα παρκαρισμένα οχήματα μπροστά από την είσοδο του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα