Το Μαξίμου μάς οδηγεί αργά και σταθερά σε έναν (νέο) εμφύλι

Το Μαξίμου μάς οδηγεί αργά και σταθερά σε έναν (νέο) εμφύλι26.05.2018Πρόσωπα

Σφοδρή επίθεση κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη εξαπολύει με συνέντευξή του ο Γ. Καρατζαφέρης και δηλώνει βέβαιος ότι ο ΛΑΟΣ θα επιστρέψει σύντομα στη Βουλή

Συνέντευξη στον
Φίλιππο Πανταζή

Τη διατήρηση ενός διαύλου επικοινωνίας με βουλευτές-πρώην υπουργούς της Ν.Δ.,

«οι οποίοι αισθάνονται άβολα με τον κ. Μητσοτάκη», κάνει γνωστή, μέσω της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Τους αποκαλώ Τρικούπηδες. Γιατί ο Μητσοτάκης έχει στεγάσει στη θέση τους πολλούς Γουλιμήδες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος εκτιμά ότι πλέον «σε περισσότερα συμφωνεί η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά μαζί μας». Δηλώνει βέβαιος για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή και για το γεγονός ότι «οι πολίτες θα μας προτιμήσουν, γιατί είμαστε οι πρόδρομοι των ευρωσκεπτικιστών που σήμερα μεσουρανούν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Καρατζαφέρης βλέπει τη χώρα να οδηγείται σε ένα νέο 1944-49, «με μεθοδευμένη πρωτοβουλία του Μαξίμου», λέγοντας σε όλους «τους οδοστρωτήρες του έθνους, της πίστης και της οικογένειας ότι τα όρια αντοχής εξαντλούνται». Οσον αφορά το Σκοπιανό, θεωρεί ότι «δεν υπάρχει διαπραγμάτευση», αλλά «εντολή εκτέλεσης εργασίας από τον Λευκό Οίκο και από το Βερολίνο».

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η «δεξιά πολυκατοικία»; Ποιος ο ρόλος του κόμματός σας σε αυτήν;
Καταρχάς, μετακόμισε αριστερότερα ο οικοπεδούχος με τα μεγαλύτερα ποσοστά. Γλιτώσαμε από φασαρίες, διχογνωμίες και λοιπές ανορθοδοξίες. Κάθε μέλος του και το βιολί του.
Εν συνεχεία εμφανίστηκαν κάποιοι και βολεύτηκαν σε κάποιες γκαρσονιέρες. Υπάρχει ένας διαγκωνισμός μεταξύ τους που, προϊόντος του χρόνου, ελπίζω να εκλείψει.
Εμείς προσαρτήσαμε κάποιους άδειους χώρους που εγκαταλείφθηκαν από τον οικοπεδούχο. Η «δεξιά πολυκατοικία» έχει ιστορία. Εχει αρχές. Εχει παραδόσεις που δεν συμβιβάζονται και δεν εκπίπτουν στις επιθετικές απαλλοτριώσεις των γυρολόγων και των εξ ευωνύμων.

«Του χρόνου θα είμαστε πάλι στη Βουλή, θα επιστρέψουμε στους Ελληνες το κλεμμένο φρόνημα, την αξιοπρέπειά τους» δηλώσατε πρόσφατα. Γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τον ΛΑΟΣ;
Γιατί όχι; Είμαστε σταθεροί και αμετακίνητοι στις ιδέες μας. Δικαιωθήκαμε σε μια σειρά θεμάτων, όπως ο κίνδυνος των λαθρομεταναστών, όταν υπουργοί της Ν.Δ. τούς καλωσόριζαν.
Δικαιωθήκαμε στο Μακεδονικό. Ξεκάθαρη ομολογία μέσα στη Βουλή Ντόρας και Βενιζέλου ότι «όλοι είχαμε συμφωνήσει με τη σύνθετη ονομασία, με εξαίρεση τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γ. Καρατζαφέρη». Δικαιωθήκαμε όταν είπαμε ότι θα απολέσουμε την εθνική κυριαρχία, ότι θα ξεπουληθεί ο πλούτος της χώρας (βλέπε αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ κ.ά.).
Δικαιωθήκαμε όταν φωνάζαμε στον Σαμαρά ότι καβαλάει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα-έμπολα.
Δικαιωθήκαμε όταν, πριν καν έρθει στη ζωή μας το ευρώ, λέγαμε ότι σε μια δεκαετία θα φέρει μαζί του φτώχεια, πείνα και άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ φτώχειας και πλούτου.
Καλούνται να επιλέξουν οι πολίτες το κόμμα μας όχι μόνο για τη δικαίωση των προβλέψεών μας, αλλά και για το έργο μας στο Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Θα μας προτιμήσουν, γιατί είμαστε οι πρόδρομοι των ευρωσκεπτικιστών που σήμερα μεσουρανούν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

Είσοδος στη Βουλή χωρίς προεκλογικές συνεργασίες φαντάζει δύσκολη. Συζητάτε τη συμπόρευση με άλλα κόμματα, φορείς και πρόσωπα;
Ποιος το λέει αυτό; Είναι πολύ πιο βατά από την εποχή που σπάσαμε την παντοδυναμία Καραμανλή και εξελιχθήκαμε σε κομβικούς παράγοντες του πολιτικού βίου.
Αν εννοείτε μια συμπόρευση που θα έχει βάση... ανεμομαζώματα, απαντώ: Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω διαβολοσκορπίσματα! Ελπίζω να θυμάστε την τύχη του κυρίου Πολύδωρα με την κοινή συμπόρευση, που κόλλησε στο 0,90 στις ευρωεκλογές με ονόματα πιο βαριά από τα αδέσποτα του σήμερα.

Οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ποια βλέπετε να είναι η κατάληξή τους;
Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Υπάρχει εντολή εκτέλεσης εργασίας από τον Λευκό Οίκο και από το Βερολίνο. Δεν έχω πεισθεί ότι ο κύριος Τσίπρας θα θυσιάσει την καρέκλα του για την Ελλάδα.
Ο,τι τους πουν θα κάνουν και η κυβέρνηση και οι άλλοι. Ο κ. Πάιατ, ο πρεσβευτής της Αμερικής, απ' ό,τι φαίνεται παίζει «man to man» τον κ. Μητσοτάκη.

Θεωρείτε ότι ο ευρωσκεπτικισμός είναι κυρίαρχη δύναμη στην Ευρώπη και ζητάτε επιστροφή στην εθνική κυριαρχία. Με ποιον τρόπο;
Με τον τρόπο που επέστρεψε στην Ουγγαρία. Με τον τρόπο που έχει πανικοβάλει Βρυξέλλες και Βερολίνο το δίδυμο του ευρωσκεπτικισμού στην Ιταλία.
Τη Λέγκα του Βορρά προσωπικά την έβαλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ευρωσκεπτικιστών. Θα δείτε πράγματα και θαύματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με ανάρτησή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ουσιαστικά επικροτήσατε την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι «οι Πόντιοι αντέδρασαν. Ας πρόσεχε». Η αντίδραση από κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήταν έντονη. Τι απαντάτε;
Οχι, φυσικά δεν επικρότησα. Απλώς εξήγησα -και το επαναλαμβάνω σ' όλους τους οδοστρωτήρες του έθνους, της πίστης και της οικογένειας- ότι τα όρια αντοχής εξαντλούνται.
Οπως έγραψε στις «Ριπές» της «δημοκρατίας» ο Χρ. Μπολώσης -και συμφωνώ απολύτως-, βράζει η χύτρα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατιναχτεί.
Μας οδηγούν ξανά, με μεθοδευμένη πρωτοβουλία του Μαξίμου, σε ένα νέο 1944-49.
Το σινάφι, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, θα συνταχθεί στο πνεύμα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Εμείς είμαστε σταθεροί στο πνεύμα του ΕΔΕΣ. Η νέα Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, έχει μετακομίσει προς Αριστερά. Φανταστείτε πού είναι η κλίση του Θεοδωρικάκου, της Σπυράκη, της Μάρκου και λοιπών.

«Ο Μητσοτάκης γέμισε με πολλούς Γουλιμήδες τη ΝΔ»

Θα συνεργαζόμασταν προεκλογικά ή μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία;
Είναι ένα ερώτημα που ακούω πολύ συχνά τελευταία. Εχουν μείνει ελάχιστα στα οποία συμφωνούμε. Διαφωνούμε στο Μεταναστευτικό. Διαφωνούμε στο τζαμί. Διαφωνούμε στον γάμο των ομοφυλοφίλων. Διαφωνούμε με τον ενδοτισμό απέναντι στους δυνάστες μας. Σε περισσότερα συμφωνεί η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά μαζί μας.

Συνομιλείτε με πρώην υπουργούς και βουλευτές της Ν.Δ.;
Υπάρχει μια σοβαρή ομάδα βουλευτών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν διατελέσει και υπουργοί, που αισθάνονται άβολα με τον κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι απ' αυτούς θα μπορούσαν να ήταν και πολύ καλοί αρχηγοί ή πρωθυπουργοί. Με κάποιους έχουμε συμφάγει και συζητήσει.
Υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ τους. Πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους και όχι γυρολόγους.

Ονόματα θα μας πείτε;
Δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Με μια ματιά εντοπίζονται εύκολα οι «άστεγοι» σε Βορρά και Νότο. Τους αποκαλώ Τρικούπηδες. Γιατί ο Μητσοτάκης έχει στεγάσει στη θέση τους πολλούς Γουλιμήδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα