Το λούμπεν πολιτεύεται

Και στα ελληνικά πολιτικά πράγματα ισχύει το απόφθεγμα για τους ανθρώπους που βλέπουν εύκολα την καμπούρα στην πλάτη του άλλου αλλά όχι τη δική τους… Ο λόγος γίνεται για την -όχι άδικη- κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός είπε για τα πρόσωπα

που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. […] Περισσότερο σε λούμπεν ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις υπαρκτές λούμπεν φιγούρες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δείχνει να λησμονεί τις δικές του επιλογές, που ανταγωνίζονται -αν δεν ξεπερνούν κιόλας- τις αντίστοιχες στο κόμμα του κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός λησμονεί ότι στα ψηφοδέλτιά του και στην κυβέρνησή του φιγουράρει ο βασιλιάς του λούμπεν, ο Aδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σταδιοδρόμησε ως φωνακλάς τηλεπωλητής και ολίγον γελωτοποιός, και συνεχίζει σε αυτόν τον δρόμο – με τη διαφορά ότι πλέον διαχειρίζεται κομμάτι της εκτελεστικής εξουσίας και φέρνει αποτελέσματα, όπως η κατοχύρωση στην Ε.Ε. του εμπορικού σήματος «Turkaegean» (Τουρκαιγαίο) από την Τουρκία!

Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. είναι και ο Γρηγόρης Ψαριανός, μια παρακμιακή λούμπεν φιγούρα του ραδιοφώνου, που έγινε γνωστός με τις ύβρεις τις οποίες εξαπέλυε από τα ερτζιανά και κατέληξε μετακλητός υπάλληλος του διακοσμητικού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Εκτός από τις λούμπεν επιλογές του κ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο παρελθόν μάθαμε και για κάποιες… αετονύχικες, όπως ο Ανδρέας Πάτσης (διεγράφη όταν μαθεύτηκε ότι αγόραζε «κόκκινα» δάνεια) και ο Θέμης Χειμάρας, που παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία του λάμβανε προμήθειες από το Δημόσιο και ισχυρίστηκε ότι δεν… γνώριζε για το ασυμβίβαστο.

Και να μη λησμονήσουμε τον Νίκο Ρωμανό, διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., τον οποίο γνώρισε το τηλεοπτικό κοινό από τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια.

Οντως, υπάρχει πρόβλημα με την υπερεκπροσώπηση των λούμπεν στοιχείων και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα