Το «κατάστημα» θα παραμείνει κλειστόν

Το «κατάστημα» θα παραμείνει κλειστόν13.03.2018Παρασκήνιο

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος, έστω και προσωρινά και βρίσκεται σε επικοινωνία με την UEFA

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Πρωτάθλημα και κύπελλο τέλος, έστω και για λίγες εβδομάδες! Τα κωμικοτραγικά γεγονότα στην Τούμπα υποχρέωσαν την Πολιτεία να προσπαθήσει να βάλει τέλος σε όσα συμβαίνουν στα γήπεδα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου και ελήφθη η απόφαση για επ' αόριστον

αναβολή του πρωταθλήματος, αποφασισμένος να βάλει το... μαχαίρι στο κόκαλο και απομένει να δούμε αν η υπόσχεση θα γίνει πράξη ή αν θα γίνουμε για ακόμα μία φορά θεατές στο θέατρο του παραλόγου.

Στη συνάντηση μάλιστα με τον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ' αυτές τις συμπεριφορές, σ' αυτούς τους ανθρώπους».

Τρίωρη σύσκεψη

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και άλλων κυβερνητικών στελεχών, με τον κ. Βασιλειάδη να ανακοινώνει και επισήμως την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα όσα απίστευτα σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και τη διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ μετά την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Εχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες, κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ' όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Αμέσως μετά ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Γραμμένο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε: «Πληροφορήθηκα την απόφαση της Πολιτείας, είχαμε ανταλλαγή απόψεων με τον υφυπουργό Αθλητισμού για ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και εξελίχθηκε με τις γνωστές παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αναβολή είναι ειλημμένη απόφαση της Πολιτείας, για να αποφευχθούν κίνδυνοι. Θα ληφθούν μέτρα για την ομαλότητα και την ασφάλεια των αγώνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα