Το ίδρυμα που έχει γίνει Γιοφύρι της Αρτας

Το ίδρυμα που έχει γίνει Γιοφύρι της Αρτας05.02.2018Πρόσωπα

Για το επόμενο έτος μετέθεσε η υπουργός Πολιτισμού τα επίσημα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Μπορεί τον περασμένο Σεπτέμβριο η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, στο πλαίσιο της έκθεσης «Κινεζική ζωγραφική Xieyi», να είχε εκφράσει την επιθυμία της το μουσείο να λειτουργήσει πλήρως μέσα στο προσεχές διάστημα, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ωστόσο μετέθεσε την ημερομηνία του επίσημου ανοίγματος του οργανισμού για το 2019!

Η υπουργός από το βήμα της Βουλής,

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κατέθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε πως το πολύπαθο μουσείο δεν προβλέπεται να ανοίξει πριν από το 2019, αφού, όπως είπε, μέχρι πρότινος δεν υπήρχε εγκεκριμένος εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και οριστική μουσειογραφική μελέτη εφαρμογής.

«Σήμερα, ωστόσο, τα δύο αυτά προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί κι έτσι μπορεί να ενεργοποιηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που αντιστοιχεί σε 3.000.000 ευρώ» συνέχισε η ίδια, τονίζοντας βέβαια πως, αφού έχουν εξασφαλιστεί αυτές οι σημαντικές προϋποθέσεις, τα επίσημα εγκαίνια τοποθετούνται στο 2019.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάιο η υπουργός με δηλώσεις της είχε διαβεβαιώσει πως το μουσείο, το οποίο πλέον θεωρείται το... Γιοφύρι της Αρτας του πολιτισμού, θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στο 2017!Μάλιστα, ένα «μελανό» σημείο στο σίριαλ του οργανισμού υπήρξε η απόφαση του Ιδρύματος Νιάρχο το 2015 να αποσύρει, προσωρινά, τη μεγάλη δωρεά (ύψους 3.000.000 ευρώ) προς το ΕΜΣΤ, λόγω του ότι δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας μεταξύ των δύο φορέων.

Το πολιτιστικό ίδρυμα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 2016 με την έκθεση με τίτλο «Κρίσιμοι διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα», μια έκθεση-σύμπραξη με το Φλαμανδικό Μουσείο σύγχρονης τέχνης. Από τότε έως σήμερα στις αίθουσες φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές παρουσιάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έχει συνεχώς επαφή με τον μουσειακό οργανισμό.

Με την επίσημη λειτουργία του θα δοθούν στους επισκέπτες και οι υπόλοιποι χώροι του, στους οποίους θα φιλοξενούνται έργα από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα