Το άγνωστο τηλεφώνημα Παυλόπουλου - Στάινμαϊερ για τον Ερντογάν

Το άγνωστο τηλεφώνημα Παυλόπουλου - Στάινμαϊερ για τον Ερντογάν11.12.2017Πρόσωπα

■ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι Γερμανοί για την εξέλιξη που είχε η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Oπως μαθαίνω, το Σαββατοκύριακο επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (φωτό αριστερά) ο ομόλογός του Φρανς Στάινμαϊερ (φωτό δεξιά) και είχε μαζί του μια σύντομη πλην περιεκτική συνομιλία για τα αποτελέσματα της επίσκεψης. Η Δύση (Ευρωπαϊκή Ενωση

- ΗΠΑ) θέλει μεν να έχει σε απόσταση τον Τούρκο πρόεδρο όσο αυτοσχεδιάζει με τον Πούτιν, ωστόσο, από την άλλη, δεν επιθυμεί να πέσει και στην αγκαλιά της Ρωσίας. Ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα για να διαπραγματευτεί εμμέσως μαζί της, μέσω Θράκης .Το μήνυμα που προσπάθησε να στείλει ήταν «αν μου πειράξετε τα σύνορα ανατολικά, μπορεί να δημιουργήσω πρόβλημα δυτικά, στη Θράκη».


■ Ηταν, όμως, τόσο ασταθής στις τοποθετήσεις του που μάλλον δεν τα κατάφερε να γίνει πειστικός. Η περιοδεία του στην Κομοτηνή παρέπεμπε σε έναν παλαιάς κοπής δικό μας κεντρώο πολιτευτή της δεκαετίας του '60. Το κόμπλεξ του και η αντιπάθειά του για τους καθηγητές, όπως εκφράστηκαν στο γεύμα, νομίζω έχουν την αιτία τους σε ένα όνομα: Νταβούτογλου. Του υποσχέθηκε μηδενικά προβλήματα με όλους τους λαούς της περιοχής και τελικά τα χάλασε με όλους τους λαούς, Αραβες και μη. Κατόρθωμα καθηγητού αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα