Την... έδιωξαν επειδή έκανε το αυτονόητο!

Την... έδιωξαν επειδή έκανε το αυτονόητο!14.10.2019Πρόσωπα

Οδήγησαν σε παραίτηση την επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, διότι τόλμησε να αντισταθεί στη μεταφορά μεταναστών

Mε μια απαράδεκτη και προκλητική απόφαση η ΟΝΝΕΔ εξανάγκασε σε παραίτηση την πρόεδρο της «γαλάζιας» νεολαίας στην Πεντέλη, επειδή έπραξε το αυτονόητο: εξέφρασε τους προβληματισμούς της για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά του

Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα και εν προκειμένω στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ». 

Η παραίτηση της Φαίης Νικητοπούλου πιθανόν υπαγορεύτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, αφού άφηνε σαφείς υπαινιγμούς για ανυπαρξία σχεδιασμού στο Μεταναστευτικό, στρεφόμενη πέραν της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχε αποδέκτη η επιστολή της, και συντασσόμενη με τη «γαλάζια» Δημοτική Αρχή Πεντέλης, η οποία αποφάσισε κινητοποιήσεις κατά της μεταφοράς μεταναστών στο «Αμαλία Φλέμιγκ».

Την επιστολή της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίης Νικητοπούλου επιχείρησε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τη «πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα μόνο για Ελληνες». Στη συνέχεια η ΟΝΝΕΔ στράφηκε αφενός κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «υποκριτικό ενδιαφέρον» της Κουμουνδούρου και αφετέρου κατά της κυρίας Νικητοπούλου παραπέμποντάς τη στο πειθαρχικό συμβούλιο της οργάνωσης. Την καταδίκη της εξέφρασε και η Ν.Δ. για τις «ακραίες δηλώσεις» της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, τις οποίες χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου».

Σε δεύτερη ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης έγραψε: «Για να προλάβουμε τα σχόλια και τις ανησυχίες κάποιων κακοπροαίρετων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ως τη μοναδική ελπίδα για τη χώρα μας. Εμείς έχουμε μάθει οτιδήποτε γίνεται νόμος ή άλλη διοικητική απόφαση από τις κυβερνήσεις της χώρας μας, πόσο μάλλον αυτής που εμείς στηρίζουμε, να το αποδεχόμαστε, να σιωπούμε και να ζούμε με αυτό».

Παρ' όλα αυτά, το γραφείο Τύπου της Νεολαίας της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή του, αφού εξέφρασε τη «σαφή και ανυποχώρητη» θέση ότι «είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του Προσφυγικού όσο και του Μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό», συνέχισε: «Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα.

Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις».

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επανήλθε με νέα της ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως αλλοιώθηκαν όσα έγραψαν. «Ύστερα από όλες τις προκλήσεις και τις αλλοιώσεις των λόγων μας κατανοούμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για πολλές απόψεις. Από εδώ και πέρα σιωπούμε και αφήνουμε τους υβριστές να αναπτύξουν τους δικούς τους λόγους» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα