Ταλαιπωρία και κίνδυνοι στο όνομα του χρήματος

Ταλαιπωρία και κίνδυνοι στο όνομα του χρήματος01.04.2020Άρθρα

Άφησαν τους πολίτες να συνωστίζονται για να πληρώσουν ρυθμίσεις χρεών και ανακοίνωσαν το πάγωμά τους το απόγευμα

Aργά αντανακλαστικά επέδειξαν οι τράπεζες, οι οποίες αποδείχτηκαν παντελώς ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι, αφενός, των συνταξιούχων, οι πήγαν στα ΑΤΜ να πάρουν τις συντάξεις τους, και, αφετέρου, των οφειλετών, οι οποίοι εισέρρευσαν στα καταστήματα των

τραπεζών για να τακτοποιήσουν οφειλές προκειμένου να μη βγουν εκτός ρυθμίσεων.

Αξημέρωτα επικρατούσε πανδαιμόνιο έξω από τις τράπεζες και τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό είχαν πάει περίπατο. Οι υπεύθυνοι των τραπεζών, οι οποίοι εφαρμόζουν ήδη το μέτρο του περιορισμού των πελατών βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος, δεν αντιλήφθηκαν προφανώς ότι οι υπόλοιποι θα συνωστίζονταν χωρίς μάσκες και γάντια έξω από αυτές, περιμένοντας είτε να μπουν μέσα είτε να εξυπηρετηθούν από το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπως και σε κάθε μεγάλη πόλη, επικράτησε αλαλούμ και μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε σε πολλές περιπτώσεις και σημειώθηκαν διαπληκτισμοί, όπως στη Λάρισα και στα Ανω Λιόσια, όπου χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών για να επιβάλουν την τάξη.

Και ενώ αυτές οι σκηνές εκτυλίσσονταν από το πρωί, πολύ αργότερα -και ενώ τα καταστήματα έκλειναν λόγω παρέλευσης του ωραρίου- θυμήθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα, βάσει των οποίων παρατείνεται η καταβολή φόρων ως τις 10 Απριλίου για τους άνω των 70 ετών και τις ευπαθείς ομάδες, όπως όσοι έχουν αναπηρία 80%!

Μετά τις χθεσινές εικόνες, η εκπρόσωπος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Χαρά Απαλαγάκη απηύθυνε την εξής έκκληση: «Χρειαζόμαστε μια πειθαρχημένη ελευθερία για να έχουμε μελλοντικά μια πλήρη ελευθερία. Εχουμε σύμμαχο την τεχνολογία. Καλέσαμε από τις 13 Μαρτίου τους πολίτες να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους από απόσταση χωρίς να πάνε στο κατάστημα. Οι πληρωμές που μπορούν να γίνουν ψηφιακά έγιναν με ουρές, αδικώντας αυτά τα εργαλεία που μας δίνει η τεχνολογία».

Βέβαια, τα μέτρα και οι εκκλήσεις έγιναν κατόπιν εορτής και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στις 6 το απόγευμα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΑΔΕ και της ΕΕΤ. Το κακό, όμως, είχε ΣΥΜΒΕΊ, αν και θα μπορούσε να αποφευχθεί ο απίστευτος συνωστισμός με τις απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα