Συνεταίρος του Ερντογάν: «Θα γεμίσει με πτώματα το Αιγαίο»

Συνεταίρος του Ερντογάν: «Θα γεμίσει με πτώματα το Αιγαίο»28.03.2018Παρασκήνιο

Απίστευτη πρόκληση κατά της Ελλάδας από τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, που αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Aυτή τη φορά οι νέες προκλήσεις από την Αγκυρα δεν προήλθαν από το στόμα του «σουλτάνου», αλλά από το στόμα του επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων, εκείνου με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

έχει ήδη περιέλθει σε πολιτική συμφωνία, εν όψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του 2019.

Ελάχιστες ώρες μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, όπου ο Τούρκος πρόεδρος μεταμφιέστηκε σε Ευρωπαίο, προκειμένου -ανεπιτυχώς- να πείσει την Ε.Ε. πως η χώρα του είναι «ένα δημοκρατικό συνταγματικό κράτος», ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, του κεμαλικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, ξεπέρασε κάθε όριο σχολιάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων πως, αν η Τουρκία κάνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της.

«Ο Τσίπρας νομίζει ότι το τέρμα είναι άδειο. Αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει στο πρόσωπο, δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο. Είπε μάλιστα ότι, αν η Τουρκία κάνει τέτοιο, θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της. Είχε τέτοιο θράσος. Ολος ο κόσμος ξέρει πάντως ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια κενά λόγια» είπε ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της έντασης που επικρατεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Ενταση την οποία φροντίζει να διατηρεί με κάθε τρόπο η Αγκυρα για να εξυπηρετηθούν οι μικροπολιτικοί στόχοι του Ερντογάν στο εσωτερικό.

Ο Μπαχτσελί, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει ανάλογα δείγματα πολιτικής γραφής όταν αναφέρεται στην Ελλάδα. Δεν έχει περάσει παρά σχεδόν μόνο ένας μήνας από τη μέρα που είχε πει πως «η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς Πολέμους και που δεν της δόθηκαν στη Λωζάννη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και το 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την Ιστορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα