Συνεχίζουν να... ξεπλένουν τους «μπαχαλάκηδες»

Συνεχίζουν να... ξεπλένουν τους «μπαχαλάκηδες»13.11.2019ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται με μανία τη μετατροπή των ΑΕΙ σε άντρα βίας και ανομίας!

Πολιτική ανάφλεξη προκαλεί η επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στις εμπρηστικές δηλώσεις και στο αφήγημα περί «αστυνομικής καταστολής

και βίας», στήνοντας σόου όχι μόνο στα τηλεπαράθυρα, αλλά και στη Βουλή

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «δεν θα περάσει η αυταρχική υποτροπή, θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο», κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Προσφυγικό και το σκάνδαλο Novartis. Υποστήριξε δε ότι «υπουργός Παιδείας είναι ο Χρυσοχοΐδης, όχι η Κεραμέως», με την τελευταία να απαντά ότι δεν μπορεί τα πανεπιστήμια να είναι ορμητήρια βίας και ανομίας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του απέδειξε ότι υπέθαλπε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές.

«Και καλά έκαναν»!

«Στηρίζετε φοιτητές που έσπασαν την πόρτα της ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο;» ρώτησε μάλιστα η Νίκη Κεραμέως, με τον Κώστα Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ) να φωνάζει από κάτω «και καλά έκαναν»! Αργότερα, μάλιστα, η υπουργός, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σε πηγαδάκι στη Βουλή για το αν ήταν ενήμερη για όσα συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ, ξεκαθάρισε πως όλη η ευθύνη ανήκει στον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η κόντρα, πάντως, ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε και στην επίθεση με μπογιές στο γραφείο της κυρίας Κεραμέως, με την υπουργό να καταλογίζει «σιωπή» στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν καταδίκασε το συμβάν.

«Καταδικάζουμε τις μπογιές, μας ενοχλούν, αλλά πρόκειται για πλημμέλημα, ενώ χθες είχαμε τραυματισμούς φοιτητών» ήταν η απάντηση του κ. Φίλη που προκάλεσε ομολογουμένως αίσθηση. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στη Νίκη Κεραμέως να εγγυηθεί ότι η Αστυνομία δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, η Θεανώ Φωτίου, που ήταν παρούσα στα επεισόδια της Δευτέρας, κατήγγειλε ότι ο κύκλος της καταστολής «είναι αδιέξοδος, φέρνει εντάσεις και βία», υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ γιατί… φοβόταν για την ασφάλεια των φοιτητών.

Οι αναφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση των συναδέλφων τους στη Ν.Δ., με τον Λάζαρο Τζαβδαρίδη να αναρωτιέται «ποιους πήγατε να υπερασπιστείτε; Τους μπαχαλάκηδες;» και τον Σπήλιο Λιβανό να αφήνει αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «άσυλο για τα όπλα, τις γιάφκες και τις μολότοφ». Εν τω μεταξύ, ο Κρίτων Αρσένης του ΜέΡΑ25 προχώρησε στην καταγγελία ότι η Αστυνομία προσήγαγε πέντε πολίτες που περπατούσαν στη Μακρυγιάννη «επειδή κρατούσαν απλώς ένα πανό».

Keywords
Τυχαία Θέματα