Στην Ελλάδα από χθες ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ

Στην Ελλάδα από χθες ο υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ05.09.2019Πρόσωπα

Η επίσκεψή του για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Αμερικανών για επενδύσεις

Στην Αθήνα από χθες βρίσκεται, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος,

ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής Αδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Πιερρακάκη, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έρχεται να επιβεβαιώσει το σχετικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» και σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η χρονική στιγμή που αυτή πραγματοποιείται έχει τη δική της σημασία, λίγες μέρες πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ, όπου πιθανόν να έχει τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ένα από τα θέματα της ατζέντας να είναι φυσικά οι επενδύσεις. 

Ο δισεκατομμυριούχος υπουργός είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Γέιλ με μεταπτυχιακά στο Χάρβαρντ, ενώ άρχισε να εργάζεται στο τμήμα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων στην N M Rothschild & Sons στη Νέα Υόρκη.

Στη Eurobank

Το 2014 είχε επενδύσει στη Eurobank, ενώ η εταιρία του συμμετείχε και στην αναδιάρθρωση των κυπριακών και των ιρλανδικών τραπεζών.

Πρώην τραπεζίτης, ιδρυτής της επενδυτικής εταιρίας WL Ross & Co με ειδίκευση στην αγορά προβληματικών επιχειρήσεων που αναδιάρθρωνε και πουλούσε, εκτοξεύοντας τα έσοδά του, είχε έρθει ξανά στη χώρα μας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα