Στη Θεσσαλονίκη δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη

Τη στιγμή που η χώρα και δη η Θεσσαλονίκη δοκιμάζονται από την πανδημία, παράδειγμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας αποτελεί η απόφαση που πήραν δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες θέλησαν να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα ώστε να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία που βρίσκονται υπό τεράστια πίεση.

Οι δέκα γυναίκες. και συγκεκριμένα η Βασιλική, η Ολυμπία,

η Ευαγγελία, η Αρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, έφτασαν χθες το βράδυ αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και από σήμερα βρίσκονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου βοηθώντας τους συναδέλφους τους που έχουν ανάγκη.

Η σπουδαία κίνηση των νοσηλευτριών συγκίνησε ιδιαίτερα τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε στείλει μήνυμα από τη συμπρωτεύουσα ότι όλη η Ελλάδα είναι μια υγειονομική περιφέρεια και κάθε υγειονομική περιφέρεια πρέπει να στηρίζει την άλλη. «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και στη λεβεντιά αυτών των παιδιών» ήταν το σχόλιο που έκανε ο υπουργός. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως το υπουργείο θα στηρίξει έμπρακτα τους ανθρώπους του συστήματος υγείας που αγωνίζονται για την πανδημία.

Τέλος, ανέφερε πως οι νοσηλεύτριες δεν είναι οι μόνες που θέλησαν να βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Οπως σημείωσε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από διοικητές υγειονομικών περιφερειών ανά την Ελλάδα, υγειονομικό προσωπικό από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ από τον ιό έχει εκφράσει επίσης την επιθυμία να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων του στη βόρεια Ελλάδα όπου δίνουν σκληρή μάχη στα νοσοκομεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα