«Σήκωσαν» παράνομο τζαμί δίπλα στη Μόρια

Οργισμένη η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου για το κτίσμα, που στήθηκε παράνομα, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της

Σε καταπατημένη έκταση στη Μόρια έχτισαν παράνομο τζαμί κάποιοι μετανάστες, προκειμένου να δοξάζουν ανενόχλητοι το Ισλάμ. Χωρίς το παραμικρό ίχνος σεβασμού προς την ξένη περιουσία και τα θρησκευτικά ήθη της χώρας που τους φιλοξενεί, οι αλλοδαποί έχτισαν ολόκληρο οικοδόμημα σε έναν ελαιώνα στις παρυφές του καταυλισμού.

Η ιδιοκτήτρια του χώρου, Μαρία Κομνηνάκη, παλεύει -μάταια- εδώ και μήνες να πάρει πίσω την περιουσία της. «Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το

κτήμα μου συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας. Η πρόσβαση στον χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρομιά. Φτάνοντας στο πρώην ελαιόκτημα και νυν οικόπεδο, αντίκρισα έκπληκτη ότι το αυθαίρετο που έφτιαχναν πριν από τρεις μήνες και για το οποίο απευθύνθηκα στην Πολεοδομία, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια, στον εισαγγελέα και στον δήμο, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τι έγινε; Τζαμί!» έγραψε χαρακτηριστικά η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, διερωτώμενη παράλληλα για ποιο λόγο δεν την ενημέρωσαν σχετικά όσοι έχουν σχέση με την περιοχή.

«Δεν άκουσαν ποτέ τον ιμάμη να ψέλνει; Δεν είδαν ποτέ το κτίσμα; Δεν τους μίλησε ποτέ κανείς για όλα αυτά; Πόσο εύκολο για κάποιους να κάνουν οικήματα και πόσο δύσκολο για κάποιους άλλους να βρουν το δίκιο τους. Θέλω, όμως, για να είμαι δίκαιη, να επισημάνω το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση της προϊσταμένης Αυθαιρέτων της Πολεοδομίας» πρόσθεσε.

Είδε τον ιμάμη

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κυρίας Κομνηνάκη, Παναγιώτης Κουφέλος, ανέφερε ότι μόλις έφτασε με την εντολέα του στο σημείο, αντίκρισε τον ιμάμη και κάποια άτομα να βγαίνουν από την ξύλινη κατασκευή και να φορούν τα παπούτσια τους! Μάλιστα, όταν ρώτησαν έναν από τους δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν εκεί τι ακριβώς ήταν αυτό το κτίριο, εκείνοι απάντησαν πως πρόκειται για τζαμί.

«Πραγματικά, μείναμε έκπληκτοι. Αυτό που μου δημιουργεί απορία είναι πώς είναι δυνατόν στα 150 μέτρα από το περιφραγμένο και φρουρούμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου υπάρχει Αστυνομία μέσα, υπάρχουν οι Αρχές, όπως η Υπατη Αρμοστεία, δεν ακούγανε ότι λειτουργεί τζαμί; Δεν έβλεπαν την ξύλινη κατασκευή, δεν έβλεπαν ότι έριξαν στο έδαφος ακόμα και τσιμέντο για να κατασκευαστεί αυτό το πράγμα;» αναρωτιέται ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα