Σε σύγχυση το Μαξίμου, προσπαθεί να «κοντύνει» τον Μίκη!

Σε σύγχυση το Μαξίμου, προσπαθεί να «κοντύνει» τον Μίκη!06.02.2018Πρόσωπα

Ανοίκειες επιθέσεις κατά του συνθέτη από στελέχη κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που δεν «άντεξαν» την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Σε κατάσταση σύγχυσης τελεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Για πρώτη φορά από το 2015 η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί πρωτοφανή γι' αυτή (σε μέγεθος και ένταση) λαϊκή αποδοκιμασία,

με αποτέλεσμα να επιχειρεί σπασμωδικά, με άκομψες έως προκλητικές κινήσεις, να «μικρύνει» καταρχάς το πλήθος και εν συνεχεία τον Μίκη Θεοδωράκη που ήταν συγκλονιστικός. Χωρίς κανένα σεβασμό στον μουσικοσυνθέτη αλλά και στην ίδια την πραγματικότητα, η κυβέρνηση υπό το κράτος πανικού επιδίδεται σε ένα κανονικό κυνήγι μαγισσών παραδίδοντας στην πυρά όσους... τόλμησαν να διαδηλώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η αρχή έγινε με τη γεμάτη ειρωνείες ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αμέσως μετά το πέρας του συλλαλητηρίου. Ακολούθησε χθες μπαράζ αμετροεπών παρεμβάσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που κινούμενα στην ίδια απαράδεκτη γραμμή απαξίωναν τους πάντες και κυρίως τον Μίκη, ο οποίος προκάλεσε ισχυρή ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ με όσα είπε περί «εθνομηδενιστών» και «αριστερόστροφου φασισμού».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον 92χρονο συνθέτη για την ομιλία και την παρουσία του στο συλλαλητήριο. «Η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή να εμφανιστεί και να μιλήσει με τον τρόπο που μίλησε στο συλλαλητήριο. Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό αναφερόταν και στον εαυτό του και στο παρελθόν του. Δεν ξέρω αν τον τιμά ο τρόπος που τον χαιρέτησαν ακροδεξιά στοιχεία και γνωστοί φασίστες αυτού του τόπου» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε οξύτερους τόνους κινήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης, κάτι που άλλωστε συνηθίζει να κάνει κάθε φορά που μιλάει. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άθλια» την ομιλία του Μ. Θεοδωράκη προσθέτοντας ότι «επρόκειτο για ομιλία αισχίστου είδους», ενώ στην προσπάθειά του να τον παρουσιάσει γραφικό συμπλήρωσε ότι οι αναφορές του «βασίζονταν σε θεωρίες συνωμοσίας ότι οι κακοί ξένοι θα μας πάρουν τη Μακεδονία».

Ακραία

Πιο ακραία η γνωστή Εύη Καρακώστα δήλωσε: «Δεν συγχωρώ στον Μίκη Θεοδωράκη, παρά τους αγώνες του, ότι ήταν δίπλα σε έναν κύριο που έκανε ακροδεξιό χαιρετισμό. Τον εκτιμώ, έχει δώσει παρά πολλά σε δύσκολες εποχές, αλλά δεν του το συγχωρώ αυτό. Πρέπει οι άνθρωποι κάθε φορά να διαχωρίζουν τη θέση τους με ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Η Ιστορία θα δείξει αν κάνουμε λάθος εμείς ή ο Μίκης Θεοδωράκης».

Τη λογική της διαίρεσης του λαού επέλεξε και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι στο συλλαλητήριο «συμμετείχε ένα τμήμα του λαού με συγκεκριμένες απόψεις και αποχρώσεις» θέλοντας έτσι να «περιχαρακώσει» τους διαδηλωτές, ενώ η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, δεδομένου ότι στο Σύνταγμα βρέθηκαν πολίτες απ' όλο το πολιτικό φάσμα.

Στο μεταξύ, ο Ν. Κοτζιάς σε συνέντευξή του και ερωτηθείς για τις αλλαγές στο Σύνταγμα που πρέπει να κάνουν τα Σκόπια για την απάλειψη του αλυτρωτισμού ανέφερε πως «ο Ζάεφ έχει την πλειοψηφία να την περάσει», ενώ για το όνομα σημείωσε πως υπάρχουν σύνθετες ονομασίες που συζητιούνται με «σλαβική χροιά», αλλά πρόσθεσε πως το «Μακεδονία» είναι ένας όρος που η Ελλάδα τον έχει δεχθεί εδώ και 25 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα