Σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας «ζήλεψαν» τον Ταγίπ Ερντογάν!

Σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας «ζήλεψαν» τον Ταγίπ Ερντογάν!18.11.2018Παρασκήνιο

Ενα απαράδεκτο περιστατικό, στο πλαίσιο της μυθοποίησης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έλαβε χώρα σε δημοτικό σχολείο της Γλυφάδας με πρωταγωνιστές, μάλιστα, μικρά παιδιά

Οι δάσκαλοί τους, προφανώς, ζήλεψαν τη μεθοδολογία της προπαγάνδας του Ταγίπ Ερντογάν, που έβαλε παιδιά νηπιαγωγείου να αναπαραστήσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα με όπλα στα χέρια και νεκρούς συμμαθητές τους, σκεπασμένους με την τουρκική σημαία, και παρουσίασαν την Παρασκευή ένα θεατρικό

έργο, με δεκάχρονα παιδιά να κείτονται νεκρά πίσω από την υποτιθέμενη πύλη του Πολυτεχνείου κατόπιν ρίψης πυρών.

Το θέαμα προκάλεσε αποτροπιασμό και αντιδράσεις εκ μέρους των γονέων, αφού υιοθετούσε τις ιδεοληψίες κάποιων για όσα συνέβησαν κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το όλο περιστατικό, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα iglyfada.gr, συνέβη στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τη 17η Νοεμβρίου.

Εκεί, μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού έκαναν, κατόπιν οδηγιών των δασκάλων τους, μια αναπαράσταση των γεγονότων, όπως τα θέλουν κάποιοι. Συγκεκριμένα, στη σκηνή που βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τοποθετήθηκε μια μικρή καγκελόπορτα, που συμβόλιζε την πύλη του Πολυτεχνείου πάνω στην οποία έπεσε το τανκ, όταν εισέβαλε στον χώρο του Πολυτεχνείου. Πίσω από τη μικρή καγκελόπορτα στέκονταν δύο σειρές μαθητών, ενώ κάποιοι έκαναν ότι σκαρφαλώνουν στην πόρτα.

Τότε από τα ηχεία της αίθουσας ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι μαθητές έπεσαν στο έδαφος, αναπαριστώντας ότι είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά. Στη συνέχεια μια συμμαθήτριά τους περνούσε πάνω από τα «πτώματα» και άφηνε από ένα τριαντάφυλλο.

Keywords
Αναζητήσεις
14ο δημοτικο γλυφαδας
Τυχαία Θέματα