Σχέδιο για διασφάλιση ΔΕΗ και εργαζομένων

Σχέδιο για διασφάλιση ΔΕΗ και εργαζομένων18.07.2019Άρθρα

Ρίχνει τους τόνους ο Χατζηδάκης, που είδε εκπροσώπους από τη ΓΕΝΟΠ

Από τον 
Φώτη Κόλλια 

Απέφυγε να συνεχίσει το... θρίλερ της ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

κατά τη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του «Economist».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η ΔΕΗ είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, αλλά προτίμησε να μιλήσει για τα άλλα σχέδια στην ενεργειακή ατζέντα της κυβέρνησης, όπως η συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αργά το απόγευμα, πάντως, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκπονήσει ένα σχέδιο σωτηρίας για την επιχείρηση.

«Ενα σχέδιο το οποίο, είμαι βέβαιος, θα στηρίξει ο μέσος εργαζόμενος της ΔΕΗ. Γιατί η ΔΕΗ δεν πρόκειται να έχει προοπτική με μεγάλα λόγια, αλλά με μια ουσιαστική πολιτική που θα εξασφαλίσει το μέλλον και της εταιρίας και των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτασε την επιχείρηση στα όρια της κατάρρευσης.

Το σχέδιο για τη ΔΕΗ και τις υπόλοιπες αλλαγές στην αγορά ενέργειας αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέμα στη σημερινή συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς θεωρεί πως η αποτυχία των διαγωνισμών πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δείχνει ότι απαιτείται διαφορετικό μοντέλο.

Πέρα από το θέμα της ΔΕΗ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέλυσε στο συνέδριο του «Economist» τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας, μιλώντας για την ανάγκη ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς η Ελλάδα παραμένει εξαρτημένη από εισαγόμενους υδρογονάνθρακες.

Εξήγησε ότι, παρά την πρόσφατη πρόοδο στον τομέα της έρευνας για τυχόν κοιτάσματα στη χώρα μας, που άρχισε το 2011, επί υπουργίας Γ. Μανιάτη, έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι απαιτείται χρόνος.

Επιπλέον, προτεραιότητα θα δοθεί και στα έργα ενεργειακής ασφάλειας στο φυσικό αέριο, όπως ο πλωτός τερματικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η υπόγεια αποθήκη αερίου της Καβάλας.

Για τους αγωγούς, τόνισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην ολοκλήρωση των αγωγών TAP, IGB, στην προώθηση του IGI Poseidon και του East Med.

Keywords
Τυχαία Θέματα