Ρελάνς Κυριάκου με το αφορολόγητο!

Ρελάνς Κυριάκου με το αφορολόγητο!02.05.2019ΝΔ

► Καταθέτει πρόταση νόμου για τη μη εφαρμογή της περικοπής!
► Ψυχρολουσία όμως για τα περήφανα γηρατειά: Ξεχάστε τη 13η σύνταξη

Ρελάνς με τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχέδιο προεκλογικών παροχών του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. δέχτηκε σφοδρά πυρά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το Κίνημα Αλλαγής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον

Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ανακοίνωση μέτρων στήριξης των εισοδημάτων συνταξιούχων και εργαζομένων, προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον πρωθυπουργό ενώπιον των Ευρωπαίων για το συγκεκριμένο μέτρο.

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολογήτου - κι εγώ θα βάλω πλάτη» είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ούτε το ΔΝΤ»

Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση, η οποία τον χαρακτήρισε «σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ». Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «για ακόμα μία φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του, που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει», υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η Ν.Δ. έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολογήτου» και θύμισε το «δώρο Χριστουγέννων», το «ξεπερασμένο 8ωρο» και «πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες». «Λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα» τόνισε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛ., για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, εξαπολύει σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ., περιγράφοντας ως επικοινωνιακό και προεκλογικό πυροτέχνημα χωρίς κανένα αντίκρισμα την επικείμενη «γαλάζια» τροπολογία για το αφορολόγητο.

«Προς κ. Μητσοτάκη ενταύθα: Οταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του αφορολογήτου, σφυρίζατε αδιάφορα... Την Πρωτομαγιά, το θυμηθήκατε» επισημαίνει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο η Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας ότι «τα θέματα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα» του κ. Μητσοτάκη.

----

Και ψυχρολουσία μετά το «όχι» για τη 13η σύνταξη

Μετά τη ρελάνς με τη θετική πρωτοβουλία για τη διατήρηση του αφορολογήτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφύλαξε και μια ψυχρολουσία, δηλώνοντας ευθέως ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για παροχή 13ης σύνταξης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είπε τόσα ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, δεν θα πει τώρα που χάνει;» και συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή «θα ήταν λαϊκισμός να το έλεγα στους συνταξιούχους».

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να δώσει και 14η και 15η σύνταξη στα λόγια», καθώς «έχει πάρει το καρβέλι και δίνει στους πολίτες ένα αντίδωρο», υπογραμμίζοντας ότι δική του προτεραιότητα είναι «να μειώσουμε τους φόρους και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, ώστε ο συνταξιούχος να έχει να πληρώσει λιγότερους φόρους και το παιδί του να βρει δουλειά ώστε να μη χρειάζεται να του δώσει τα 200-300 ευρώ που παίρνει».

Σε σχέση με τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών από τους συνταξιούχους και εν αναμονή των αποφάσεων του ΣτΕ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις και «θα τις σεβαστούμε», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι τα αναδρομικά θα επιστραφούν «με τρόπο που αντέχουν» τα δημοσιονομικά της χώρας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα περικοπεί το δώρο Χριστουγέννων.

Keywords
Τυχαία Θέματα