Πρόβα πολέμου από Ερντογάν στο Αιγαίο!

Πρόβα πολέμου από Ερντογάν στο Αιγαίο!26.02.2019Παρασκήνιο

Στην 10ήμερη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» θα συμμετάσχουν πάνω από 100 πολεμικά πλοία

Οι εθνικιστικές κορόνες και οι επεκτατικές φαντασιώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συχνά πυκνά στον δημόσιο λόγο του μπροστά στα στίφη των φανατικών ισλαμιστών οπαδών του κάνει αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα», μη μπορώντας να κρύψει τη δίψα του για το Αιγαίο, αποτυπώνονται τώρα και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Και

συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης που θα εμπλέξει το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, με τη συμμετοχή 102 πάνοπλων τουρκικών πλοίων!
Οπως προκλητικά έγραφε μάλιστα χθες η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», η άσκηση με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» θα είναι ένα μέσο με το οποίο «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής». Πληροφορίες αλλά και τουρκικά ρεπορτάζ σημείωναν πως η άσκηση θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου.

Πάνοπλοι

Σε αυτές τις 10 ημέρες λοιπόν, όπως μετέδιδε το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Türk, φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά και κάθε λογής πολεμικά πλοία θα αποπλεύσουν από τις βάσεις στο Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο, και στο Γκιολτσούκ (στη θάλασσα του Μαρμαρά), φορτωμένα με πολεμοφόδια και με πλήθος προσωπικού στα καταστρώματα.

Τις ασκήσεις που θα γίνουν με τη χρήση πραγματικών πυρών θα παρακολουθήσουν από κοντά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ και άλλα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το CNN Türk χαρακτήρισε την άσκηση «πρόβα πολέμου», επισημαίνοντας ότι, πέραν των πλοίων, θα έχουν ενεργή συμμετοχή πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV bayraktar), δυνάμεις πεζοναυτών και βατραχανθρώπων, αλλά και κλιμάκια της ακτοφυλακής. Κατά τις ίδιες πηγές, στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν πρώτη φορά οι πύραυλοι Cirit και Umtas που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα