Πρωτοφανείς παλινωδίες με τον ανασχηματισμό! Τον ανέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κωμωδία με τον περιβόητο κυβερνητικό ανασχηματισμό συνεχίζεται… Αφού κατά τα προηγούμενα εικοστετράωρα ο ένας υπουργός διέψευδε τον άλλον, τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές από το Ισραήλ προανήγγειλε «διορθωτικές κινήσεις», με τις φήμες και τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Χθεσινές διαρροές ήθελαν τις κυβερνητικές αλλαγές να γίνονται ακόμα και εντός της εβδομάδας (κάποιοι έκαναν λόγο στις επόμενες 48 ώρες), κάτι που και αυτό πάντως στην πορεία άλλαξε και μεταφέρθηκε χρονικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως είπε χθες το μεσημέρι

σε συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ουσιαστικά δηλαδή στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι υπάρχουν στους κόλπους της ανίκανοι υπουργοί, οι οποίοι όμως παραμένουν στη θέση τους, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Αποτέλεσμα τούτου είναι ένα έντονο παρασκήνιο, κυρίως στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όπου οι περισσότεροι έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν τις εξελίξεις, με τον έναν να αφήνει αιχμές για τον άλλον και ενώ άλλοι αναζητούν την ευκαιρία να προβληθεί το όνομά τους και να εισέλθουν στην κυβέρνηση.

Η απόφαση για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προφανώς και είναι ειλημμένη και αυτό που απομένει είναι ο χρόνος που αυτή θα λάβει «σάρκα και οστά». Πάντως, ήδη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχει πει δημοσίως πως οι στοχευμένες αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης θα γίνουν μετά την 1η Ιουλίου, με ημερομηνία-ορόσημο να θεωρείται η 7η Ιουλίου, οπότε και η κυβέρνηση συμπληρώνει έναν χρόνο θητείας. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Όλγα Κεφαλογιάννη σημειώνει ότι «ο σχεδιασμός του κυβερνητικού σχήματος, οι επιλογές, όπως και οι αλλαγές του, είναι αποκλειστικό προνόμιο του ίδιου του πρωθυπουργού».

Για τον ανασχηματισμό ρωτήθηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος: «Αυτό που είπε από το Ισραήλ, ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις, δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει από πρωθυπουργό. Δείχνει την πραγματική πρόθεσή του, που είναι η βελτίωση του σχήματος κι όχι οι εντυπώσεις» απάντησε. Θέση στο θέμα πήρε και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, που δήλωσε: «Έχω ήσυχη τη συνείδηση σε έναν πολύ δύσκολο τομέα, ίσως τον πιο δύσκολο στη διαχείρισή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα