Προστατεύουν το Σέιχ Σου με 1.500 βραδυφλεγή φυτά

Προστατεύουν το Σέιχ Σου με 1.500 βραδυφλεγή φυτά18.03.2019Περιφέρεια

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 1.500 βραδυφλεγή φυτά, όπως είναι οι πικροδάφνες, οι ακακίες και το δεντρολίβανο, φύτεψαν χθες κατά μήκος της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης εθελοντές και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σκοπός της δράσης, όπως είπαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Βούλα Πατουλίδου, είναι η προστασία του περιαστικού δάσους από τις πυρκαγιές.

Από νωρίς το πρωί πυροσβέστες, εθελοντές, μαθητές και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του επικεφαλής της υπηρεσίας Χαράλαμπου Στεργιάδη, βρέθηκαν στην περιοχή και ολοκλήρωσαν την πρώτη δράση από μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπυρική θωράκιση του Σέιχ Σου.
Τα φυτά φυτεύτηκαν σε μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου, κατά μήκος της περιφερειακής οδού και όπου αυτή εφάπτεται με το περιαστικό δάσος, από τον κόμβο του Φιλίππειου μέχρι τον κόμβο του Φιλύρου.

«Δημιουργούμε έναν αντιπυρικό φράχτη, μια ζώνη ανάσχεσης της πυρκαγιάς, με στόχο να επιβραδύνουμε την επέκταση φωτιάς που μπορεί να εκδηλωθεί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δίνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μαθητών, ώστε μέσα από τέτοιες δράσεις οι νεότερες γενιές να καταλάβουν την αξία του δάσους και να αποκτήσουν φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι «η δράση αυτή θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και από τον κόμβο του Φιλίππειου μέχρι τον κόμβο Τριανδρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα