Προς 120 δόσεις για όλες τις οφειλές! Τι σχεδιάζει ο Σταϊκούρας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100-120 δόσεις όχι μόνο για όσους έχασαν τη ρύθμιση μέσα στην καραντίνα, αλλά και για τα κορονοχρέη, αφήνει το υπουργείο Οικονομικών. «Προφανώς σκέψεις υπάρχουν πολλές σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης – τις συζητάμε με τους θεσμούς» τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ωστόσο, οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών δεν αναμένονται πριν από το τέλος του α’ τριμήνου του 2021, όταν και εκτιμάται ότι θα υπάρχει πιο καθαρή

εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρουν παράταση ακόμα και για το 2022 τα χρέη που έχουν μαζευτεί σε χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία. Την ίδια ώρα, τα χρέη που «πάγωσαν» στο πρώτο lockdown θα ξεκινήσουν να πληρώνονται μετά τον Απρίλιο του 2021 σε 12-24 δόσεις, ενώ όσοι έχασαν τις ρυθμίσεις της Εφορίας θα μπορούν να ενταχθούν ξανά με τους ίδιους όρους και οι απλήρωτες δόσεις θα μεταφερθούν στη λήξη της ρύθμισης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για παράταση εφαρμογής του πτωχευτικού νόμου. Ο λόγος είναι ότι η χώρα βιώνει ένα δεύτερο lockdown, ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμες όλες οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τις 50. Μάλιστα, πριν εκδοθούν, θα πρέπει να περάσουν και από το «κόσκινο» των θεσμών, που σημαίνει ότι η έναρξη του νέου νόμου θα γίνει πολύ μετά την Πρωτοχρονιά του 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα