Ποτάμι καλεί Γιώργο... Φούντα για τον νόμο της κάνναβης

Ποτάμι καλεί Γιώργο... Φούντα για τον νόμο της κάνναβης23.02.2018Παρασκήνιο

Τον προτείνει ως ειδικό

Την επιστράτευση του Γιώργου Παπανδρέου (φωτό) προκειμένου να συνδράμει με τις…επιστημονικές γνώσεις του στη συζήτηση για την κάνναβη αποφάσισε η Βουλή, ύστερα από σχετικό αίτημα-έκπληξη του Γρηγόρη

Ψαριανού.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε να συμπεριληφθεί ο πρώην πρωθυπουργός στους φορείς που θα τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, αίτημα που έγινε δεκτό από το προεδρείο. Το άκουσμα της παραπάνω πρότασης προκάλεσε τον γέλωτα του βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσωνα Φωτήλα, με τον κ. Ψαριανό να απαντά: «Μη γελάτε, είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω».

Η Ν.Δ. εξέφρασε τις αμφιβολίες ως προς τον πραγματικό σκοπό του νομοσχεδίου, επισείοντας τον κίνδυνο η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης να λειτουργήσει ως πρόσχημα για την απελευθέρωση της χρήσης κάνναβης για ευφορικούς λόγους. Να καταθέσει έρευνες που θα εμπεριέχουν αδιάσειστα στοιχεία για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης ζήτησε η Χ.Α., ενώ και το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, με το οποίο «ανοίγει η πόρτα να βαπτίζεται το χασίσι θεραπεία και το τσιγαριλίκι φάρμακο», όπως είπε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Με την πρόταση για κλήση του πρωτοπόρου στην απενοχοποίση της κάνναβης συντάχθηκε πάντως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛ., που ξεκαθάρισε πως δεν έχει ακόμη απαντηθεί επιστημονικά το κατά πόσο η φαρμακευτική κάνναβη διαφέρει από την ευφορική. «Αλλού βλέπω εγώ τις επενδύσεις, όχι εδώ» είπε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα