Πώς η ΕΛ.ΑΣ. αφόπλισε τους ταραξίες

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. αφόπλισε τους ταραξίες19.11.2019Αστυνομικά

Επιτυχημένο το σχέδιο για τον περιορισμό των μπαχαλάκηδων και την αποτροπή επεισοδίων στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου θεωρείται άκρως επιτυχημένο από τους αξιωματικούς, οι οποίοι θεωρούν ότι το Σώμα έδειξε αποφασιστικότητα στην αποτροπή των επεισοδίων.

Όλα άρχισαν από το απόγευμα της Κυριακής, όταν η Αστυνομία, πιστή στο δόγμα της μηδενικής ανοχής, έκανε εφόδους σε σπίτια και πολυκατοικίες, κόβοντας έτσι τους «διαδρόμους» των μπαχαλάκηδων και

γονατίζοντάς τους από άποψη πολεμοφοδίων που έβρισκαν στις ταράτσες.

Αυτό φάνηκε την Κυριακή, αφού μόνο μία ομάδα 100 νεαρών κατάφερε να προκαλέσει μικροεντάσεις στα Εξάρχεια, αλλά είχαν μείνει από «πολεμοφόδια» με αποτέλεσμα να ρίχνουν μόνο άδεια μπουκάλια και πέτρες κατά των αστυνομικών και να είναι τελείως άχρηστοι επιχειρησιακά.

Άλλωστε, από τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγραφεί με drone οι ταράτσες κτιρίων όπου είχαν εντοπιστεί τα άτομα που κατασκεύαζαν βόμβες μολότοφ σε κτίριο στην οδό Σπ. Τρικούπη. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή των αστυνομικών και τη σύλληψη επ' αυτοφώρω των κατασκευαστών των εμπρηστικών βομβών.

Παρά την επιτυχία της Αστυνομίας την ημέρα του Πολυτεχνείου, φαίνεται ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν πιστοί στο δόγμα της μηδενικής ανοχής και έτσι οι επιχειρήσεις εκκένωσης στην περιοχή των Εξαρχείων συνεχίστηκαν και μετά την επέτειο.

Νωρίς χθες τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επιχείρηση σε διαμέρισμα σε κτίριο στην οδό Στουρνάρη 4, όπου βρέθηκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το διαμέρισμα, που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, θα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι μπαχαλάκηδες, καθώς είχε ενοικιαστεί λίγες ημέρες πριν από τις συγκεντρώσεις της Κυριακής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το διαμέρισμα οι ταραξίες θα πετούσαν και αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ θα ήταν και ο χώρος που θα μπορούσαν να κρύβονται οι αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το διαμέρισμα προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων που το είχαν ενοικιάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα