Πληθωρισμός, ακρίβεια αλλά και πολυτελή Ι.Χ.

Πληθωρισμός, ακρίβεια αλλά και πολυτελή Ι.Χ.11.07.2018Οικονομία

Τα παράδοξα της οικονομίας (με τις τιμές να καλπάζουν και την αγορά των σούπερ αυτοκινήτων να ανθεί) καταγράφει η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Πλήρη απορρύθμιση της πραγματικής οικονομίας φανερώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τη στιγμή που οι μισθοί έχουν πέσει στα τάρταρα, οι φόροι πνίγουν τα ελληνικά νοικοκυριά, η ακρίβεια σαρώνει τα είδη πρώτης ανάγκης και η πλειονότητα των πολιτών «φτύνει αίμα» για να τα βγάλει πέρα, η αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων

ανθεί!

Ενώ οι τιμές σε πατάτες, φρούτα, λαχανικά, κρέας, γαλακτοκομικά, καφέ, καύσιμα παίρνουν την ανιούσα, υπάρχουν Ελληνες που πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να κάνουν δική τους μία Maserati, μία Porsche ή μία Aston Martin. Παράνοια για την ελληνική οικονομία, που ακόμα έχει ορθάνοιχτες πληγές από τη λαίλαπα των Μνημονίων. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., τον Ιούνιο ο πληθωρισμός ήταν αυξημένος κατά 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Μία σειρά από αγαθά και υπηρεσίες όμως ακρίβυναν σημαντικά, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών.

Είδη πρώτης ανάγκης

Ειδικότερα, η τιμή της πατάτας αυξήθηκε κατά 11,5%, των νωπών λαχανικών κατά 9,6%, των νωπών φρούτων κατά 4%, του καφέ κατά 3,4%, των γαλακτομικών και των αβγών κατά 2%, των λαχανικών κατά 9,6%, του καπνού κατά 1,8%, των κρασιών κατά 2,1% και του μοσχαριού κατά 1,3%.

Επίσης, ακριβότερη κατά 10,7% ήταν τον Ιούνιο η βενζίνη, κατά 14,7% το πετρέλαιο κίνησης, κατά 7,2% τα αεροπορικά εισιτήρια, κατά 4,2% τα ξενοδοχεία, κατά 4,3% το πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 2,6% το φυσικό αέριο, κατά 1,2% τα φαρμακευτικά προϊόντα και κατά 3,5% οι τηλεφωνικές υπηρεσίες.
Στον αντίποδα, αύξηση 28,4% καταγράφηκε στη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων τον Ιούνιο του 2018, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., κυκλοφόρησαν πρώτη φορά 20.469 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 15.945 που κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2017. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν αρκετά υπερπολυτελή αυτοκίνητα, όπως μία καινούργια Aston Martin, 14 καινούριες Jaguar, μία καινούργια Maserati, μία καινούργια Tesla Motors, πέντε καινούργιες και έξι μεταχειρισμένες Porsche, τέσσερις καινούργιες και δύο μεταχειρισμένες Lexus.

Keywords
Τυχαία Θέματα