Πλήρης κάλυψη στον Λοβέρδο και αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ από τον Mr Novartis!

Πλήρης κάλυψη στον Λοβέρδο και αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ από τον Mr Novartis!15.11.2019Πρόσωπα

Κάλυψε πλήρως τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην οκτάωρη κατάθεσή του...

... κατά τη διάρκεια της οποίας, αν και παραδέχτηκε ότι βρέθηκε δεκάδες φορές με πολιτικά πρόσωπα, διέρρηξε τα ιμάτιά του ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν εντελώς...

αθώες. Αναφορικά με τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από προστατευόμενο μάρτυρα ότι έλαβε από τον ίδιο «τουλάχιστον 200.000 ευρώ», ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως «μόνο μια φορά τον είδα στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας, ήταν και καμιά εικοσαριά άτομα και δεν πρόλαβα καν να τον χαιρετήσω».

Όσο για τα υπόλοιπα πρόσωπα για τα οποία είχε σχηματιστεί η πρώτη δικογραφία επί ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τον Γιώργο Κουτρουμάνη τον είδε όσο ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Μια φορά ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον Γιάννη Στουρνάρα, όσο ήταν επικεφαλής του ΙΟΒΕ, ενώ πρόσθεσε ότι τους Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά και Αδωνι Γεωργιάδη τους συνάντησε ελάχιστες φορές, επί θητείας του στον ΣΦΕΕ. Οσο για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, είπε ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του περί συναντήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από το 2015. «Κάρφωσε» μάλιστα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι υιοθέτησε ευνοϊκή πολιτική για τη φαρμακοβιομηχανία και ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο τζίρος της Novartis είχε αλματώδη αύξηση.

Πάντως, παρά την επιμονή του μάρτυρα στις… άμεμπτες και ακηλίδωτες σχέσεις που διατηρούσε με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όταν ρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν στην Αμερική να είναι σκάνδαλο με γιατρούς κι εδώ να εμπλέκονται πολιτικοί;», απάντησε χωρίς περιστροφές: «Γιατί εδώ είναι Ελλάδα»...

Keywords
Τυχαία Θέματα